Pocetna Ekonomija Krajem januara tačan datum otvaranja gondole

Krajem januara tačan datum otvaranja gondole

944
0
Podelite

Na kraju januara, biće napravljen presek svega urađenog i tada će se znati tačan datum otvaranja ove turističke atrakcije, Gold gondole – izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Zlatiborska panoramska gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru za koji je izdvojeno 13 miliona evra iz budžeta opštine Čajetina uspešno se privodi kraju, a ni snežne padavine ni niske temeperature nisu omele radnike da gradnju sprovode po planu, objavljeno je na sajti JP „Gold gondola Zlatibor“.

Trenutno na međustanici beogradska firma „Elkoms“ izvodi elektro radove uz asistenciju tehničara iz Pome. Ovo su finalni radovi kabliranja, povezivanja pogona, povezivanja automatskih sistema i rasvete na međustanici. Po završetku ovih aktivnosti, radiće se na izvođenju elektro instalacija na garažama za skladištenje kabina gondola, a biće nastavljeni i radovi na montaži preostalih delova na međustanici, a zatim i montiranje sajle na prvom delu – od početne do međustanice. Prvo se izvlače početne sajle, a zatim i glavna.

-Sve se radi po planu i za sada nema kašnjenja sa onim što smo zacrtali da bude urađeno. Iako se radi na planini, zimski vremenski uslovi nam ne predstavljaju problem, jer ono što je od toga zavisilo već je urađeno. Od građevinskih radova u planu je nastavak radova na konstrukciji garaža za skladištenje kabina i završni radovi na platformama za ukrcavanje koji uključuju radove na ugradnji zaštitnih ograda i izgradnji pristupnih stepeništa, a posle toga sledi pozicioniranje pogonskih motora i reduktora koji će pokretati gondolu. Na kraju januara, biće napravljen presek i tada će se znati tačan datum otvaranja ove turističke atrakcije. Tada ćemo znati šta je urađeno i koliko je još ostalo do kraja. Zatim je neophodno uraditi završna testiranja i finalna pripremanja za prevoz putnika. Sve to biće urađeno po posebnim procedurama i standardima naših proizvođača opreme – izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, a objavio sajt ovog preduzeća.

Ostavite odgovor