Pocetna Društvo Okovani ledom – problemi zbog snega

Okovani ledom – problemi zbog snega

2686
0
Podelite

Jučerašnje snežne padavine stvorile su brojne probleme na putevima, gradskim ulicama i na elektro mreži.

Sve gradske ulice i lokalni putevi na području Užica su prohodni. Ekipe Niskogradnje trenutno rade na čišćenju puta Kadinjača – Ponikve, gde ima problema zbog nanosa snega koje je stvorio jak vetar. Na kolovozima, ali i trotoarima ima leda i poledice, što predstavlja veliku opasnost.

Putevi prvog i drugog prioriteta u Zlatiborskom okrugu su prohodni, a na kolovozima ima snega. Putevi trećeg prioriteta se danas čiste. Problem su snežni nanosi visoki i dva-tri metra, planinski prevoji i zaglavljeni kamioni.

U mestu Zarožje kod Bajine Bašte, vatrogasci-spasioci su intervenisali prilikom oslobađanja vozila iz snežnih nanosa, dok su na Ignjevači u Mokroj Gori evakuisali petoro dece iz zavejanog autobusa. U mestu Varda kod Kosjerića, vatrogasci-spasioci su evakuisali osam osoba iz zavejanih područja i oslobodili pet vozila iz snežnih nanosa.

Kod Varde u opštini Kosjerić sinoć je deset vozila bilo zavejano, pa su u akciju spašavanja krenuli vatrogasci, ali i vozila komunalnog preduzeća, javlja RTS. Kako se navodi, među zavejanim putnicima bila je i jedna trudnica.

Dosta problema bilo i na niskonaponskoj mreži. Kako kažu u EPS-u, užička okolna sela, ali deo centra grada tokom jutra imali su problema sa snabdevanjem električnom energijom. U požeškoj opštini oko hiljadu domaćinstava trenutno je bez struje, javlja dopisnik RTS-a. Ekipe EPS-a su na terenu, ali čekaju da se pročiste pojedini lokalni putevi kako bi rešili problem.