Pocetna Arilje Vanredna situacija u delovima Požege i Arilja

Vanredna situacija u delovima Požege i Arilja

2409
0
Podelite

Zbog snega koji je prekjuče padao kao i jakog vetra, u delovima opština Požega i Arilje proglašena je vanredna situacija.

Posle nekoliko sati snežnih padavina koje je neprekidno pratio vetar olujne jačine, u nekoliko sela požeške opštine je većina puteva ili teško prohodna ili u potpunosti neprohodna, pa kako se njihovo čišćenje ne može obaviti redovnim merama i aktivnostima. Na predlog predsednika opštine Đorđa Nikitovića uvedena vanredna situacija u selima Tometino Polje, LJutice, Duškovci, Mršelji, Loret, Tabanovići, Papratšte, Gornja Dobrinja i Dražinovići.

“Iako je mehanizacija još od ranog jutra bila angažovana na raščišćavanju puteva, a i meštani u nekoliko sela su pokušavali da se sami organizuju, jedino rešenje je bilo uvođenje vanredne situacije, jer će tako biti omogućeno angažovanje svih raspoloživih kapaciteta, posebno dodatne mehanizacije, u cilju normalizacije života na području cele opštine”, kaže prvi čovek opštine Požega.

Prema njegovim rečima osim neprohodnih puteva, veliki problem je izazvalo oštećenje elektro vodova pa je veliki broj domaćinstava ostao bez električne energije.

“Zbog velikih smetova i vozila elektrodistribucije nisu mogla da dođu do svih mesta gde su kvarovi nastali. Normalizacija snabdevanja se u najvećoj meri može očekivati u toku današnjeg dana, dok će sutra biti ootklonjeni svi, čak i najmanji kvarovi”, izrazio je očekivanje direktor požeškog pogona Elektrodistribucije.

“Očekujemo ubrzanu normalizaciju stanja jer su se i vremenske prilike stabilizovale, a u slučaju potrebe, članovi šataba i angažovanih preduzeća u su non – stop na raspolaganju građanima”, kazao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.