Pocetna Društvo Osmomartovske frizure za najstarije

Osmomartovske frizure za najstarije

1301
0
Podelite

Saradnja Tehničke škole „Radoje LJubičić“ iz Užica i Doma za stara lica Zabučje traje već pet godina. Prvobitna zamisao da posete budu povremene je prerasla u aktivnu saradnju u vidu pružanja usluga friziranja korisnicima Doma od strane učenika i nastavnika jednom do dva puta mesečno. Učenici škole iz područja rada lične usluge deo svoje praktične nastave provode sa našim najstarijim sugrađanima.

“Povodom 8. marta na inicijativu učenika realizovana je saradnja Doma i naše škole kroz vanrednu posetu korisnicima Doma kako bi naše najstarije sugrađanke, njih 49, uživale u druženju , friziranju i šminkanju sa našim mladim frizerima. Organizovana je revija frizura koja je obezbedila dobru zabavu svim prisutnim. Našu akciju je podržala cvećara Anemona poklonivši svim bakama cveće. U akciji je učestvovalo devet učenika i dva nastavnika. Druženje je trajalo od 9 do 12 časova. Rastali su se sa obećanjem i željama da se opet uskoro vide”, rekla je direktorka Tehničke škole Danijela Nenadić.

Direktorka škole se nada da će ovaj primer dobre prakse podstaći mlađe ljude da učestvuju u sličnim akcijama. Tehnička škola „Radije Ljubičić“ je škola sa dugom tradicijom školovanja učenika u četiri područja rada: saobraćaj, geodezija i građevinarstvo, tekstilstvo i kožarstvo i najmlađe područje lične usluge. Nastavnoci i učenici iz svih područja rada se uključuju i organizuju različite akcije na nivou grada, tako da ova akcija nije usamljen slučaj, a nadaju se da će ostale škole slediti njihov primer.