Pocetna Politika NS: Izjednačene u poniženju, strahu i siromaštvu 

NS: Izjednačene u poniženju, strahu i siromaštvu 

1918
0
Podelite

Aktivisti Narodne stranke organizovali su podelu flajera povodom Dana žena i razgovor sa sugrađankama. Užičanke su danas, po svojim rečima, umorne, osiromašene i zabrinute.

Sa aktivistima su razgovarale o bojkotu i politici. Da li žene razumeju politiku, svoju snagu ili pristaju da budu samo tiha većina? U saopštenju Narodne stranke se navodi da je “vlast Aleksandar Vučića izjednačila u mnogim stvarima žene i muškarce! U poniženju, strahu i siromaštvu”.

– Ponižene ste isto koliko muškarci, delite istu besperspektivnost i živite u nedostatku pravne države isto kao i oni. Svi zajedno smo, i to potpuno ravnopravno, žrtve političkog nasilja, medijskog zlostavljanja, kriminala i korupcije u dosad neviđenim razmerama. Ravnopravno udištete najzagađeniji vazduh i potpuno ste izjednačene u ugroženosti vašeg zdravlja i zdravlja vaše dece. U svemi ostalom vi ste vi ste najobespravljenije i najsabije plaćene Evropljanke! Vi ste žrtve loših životnih uslova i prve po smrtnosti od mnogih bolesti. Zato, drage sugrađanke, ovaj praznik nema nikakvog smisla, ako i dalje čekate da vam neko da ravnopravnost. Da vas neko postavi da budete „procenat koji znači ravnopravnost“. Ravnopravne ste samo ako ste svesne svoje moći. Vi ste većina, a ipak ste veoma često žrtve! Ako pristanete da budete žrtva, sve jedno je da li ste žrtva nasilnika, poslodavca, medijske zloupotrebe, siromaštva ili vlasti. Ne pristajte na ulogu žrtve, ne budite tiha većina, ne stojite po strani, ni u životu, ni u politici. Ravnopravnost vam niko neće dati, ona vam pripada, uzmite je! Povratite svoje dostojanstvo i recite ne ulozi žrtve, tako što ćete preuzeti odgovornost i donositi političke odluke. Prva neka bude – bojkot lažnih izbora! Glasno recite NE! Moj glas ne dam! Ne pristajem na ucenu! – navodi se u saopštenju koje potpisuje Ivana Parlić, poverenica Narodne stranke Užice.