Pocetna Društvo Prati se odsustvo učenika i higijena

Prati se odsustvo učenika i higijena

1103
0
Podelite

Školska uprava Užice počela je da prati odsustvo učenika u školama i da podatke prosleđuje Ministarstvu prosvete. Za sada povećane odsutnosti nema, ali ukoliko dođe do povećanja broja onda će biti preduzete određene mere.

U školama se prati i primena preporuka za pojačanu higijenu tako da su prosvetni inspektori počeli kontrole, potvrđeno je za “Vesti” iz Školske uprave.

Što se tiče ekskurzija i rekreativne nastave samo su zabranjena putovanja u inostranstvo. Preporuka je da se organizuju sastanci sa roditeljima radi dogovora oko odlazaka na rekreativnu nastavu i ekskurzije u zemlji. Zato što neke od škola već imaju planirana putovanja od subote.

U Prvoj osnovnoj školi kralja Petra Drugog pojačane su mere higijene prema dopisu iz Ministarstva prosvete. Iz škole navode da se učenici neodgovorno ponašaju prema sredstvima za ličnu higijenu i da prosipaju velike količine sapuna.

Zato apeluju da je higijena ključ preventive i da se redovno kontroliše sprovođenje naloženih mera.

U Osnovnoj školi “Aleksa Dejović” u Sevojnu potvrđuju da su i roditelji obavešteni o pojačanim merama, da su razredne starešine i stručne službe  u obavezi da učenicima prenose uputstva o ličnoj higijeni, kao i o radnim površinama i školskom prostoru.