Pocetna Društvo Završni radovi

Završni radovi

807
0
Podelite

Rok za sprovođenje završnih radova u sportskoj hali u Krčagovu je 5. septembar, a upotrebna dozvola se očekuje do kraja godine. Gradnja ove hale počela je 9. oktobra 2010. godine, a procena je da će ukupno koštati oko 1,25 miliona evra. U toku je i izgradnja sportske hale u Sevojnu koja bi, takođe, trebalo da bude završena i predata na upotrebu ove godine

U sportskoj hali u Krčagovu u toku su unutrašnji radovi, građevinsko-zanatski, priključivanje vode, kanalizacije, struje, mašinski radovi. Uskoro bi trebalo da počne i parterno uređenje prostora i izgradnja gasne kotlarnice. Za ove radove, grad Užice je dobio 601.654,04 evra, kada je posle sprovedenog tendera u julu prošle godine, potpisan ugovor između Delegacije EU U Republici Srbiji i izvođača radova „Jadran“ Beograd koji je u konzorcijumu sa još četiri firme a koji u 25 gradova u Srbiji radi na adaptacijima i rekonstrukcijama sportskih hala. Grad Užice će izdvojiti ukupno oko 25 miliona dinara, za priključak za struju, vodu, kanalizaciju, za izradu gasne stanice, parterno uređenje i nabavku opreme sa sportskim rekvizitima-koševi, golovi, semafor.

Tipska sportska hala za školske sportove u Krčagovu, ukupne je bruto površine 1.555 kvadrata, za oko 200 gledalaca, a u njoj će moći da se održavaju košarkaške, rukometne, odbojkaše, kao i utakmice za mali fudbal, ali će biti nabavljena i potrebna sportska oprema kako bi u njoj vežbali užički paraolimpijci i druge osobe sa invaliditetom za koje je urađen pristup.

Završni radovi počeli su 5. septembra prošle, a rok za njihov završetak je 5. septembar ove godine. Kako je za „Vesti“ rekao Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“  hala bi trebalo da dobije i upotrebnu dozvolu do kraja godine.

-Ovih dana je urađena podna ploča, u toku je malterisanje i radi se hidranska mreža, a kada vremenski uslovi budu dozvolili, počeće i izgradnja drenaže oko objekta. Očekuje se i raspisivanje tendera za izradu gasne kotlarnice a vrednost ovih radova je oko 7,7 miliona dinara koji će biti završeni do kraja predviđenog roka. U okviru parternog uređenja biće i veliki broj mesta za parkiranje automobila i dva za autobuse- kaže Nikola Maksimović i pojašnjava:

-Sportska hala je veoma bitan objekat na području Krčagova. Kada budu svi radovi završeni i kada bude dobijena upotrebnna dozvola, halu će preuzeti i njome će upravljati i gazdovati JP „Veliki park“.

Kamen temeljac za halu u Krčagovu postavljen je 9. oktobra 2010. godine. Prema nekim predračunima, kako kaže Maksimović, njena izgradnja ukupno će koštati oko 1, 25 miliona evra. Na početku, ukupna predračunska vrednost investicije  bila je 100 miliona dinara, od čega, prva faza 46 miliona. Tadašnje Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 34, a Grad Užice 12 miliona dinara, potpisan je ugovor sa izvođačem „Hidropromet inženjering“. Ukupno je bilo isplaćeno po ugovoru oko 33 miliona dinara. Već naredne, 2011., izvođač je prekinuo radove. U 2012. godini, Građevinski fakultet je radio ispitivanje na probni rad opterećenja konstrukcije, a 2013., tadašnja Direkcija za izgradnju, uradila je projekat sanacije objekta.

Radovi su nastavljeni 2015. pokrivanjem hale krovnim termo-izolacionim pokrivačem od 1.477 kvadrata, ugrađena je fasadna aluminijumska stolarija a sprovedena je i antikoroziona i protivpožana zaštita konstrukcije. Učešće grada u finansiranju tada je iznosilo skoro devet miliona dinara sa PDV-om a Ministarstva omladine i sporta oko 16,3 miliona dinara.

-Moram da istaknem, da je od konzerviranja objekta 2015/2016. godine, kada je hala bila ukrovljenja i kada je ugrađenja stolarija sa troslojnim staklima, razbijeno 56 prozora. Oni će sada biti zamenjeni i to će koštati preko tri miliona dinara. Porazno je, što su čak i pre nekoliko dana, kada su završni radovi nastavljeni, neka deca gađala kamenicama u prozore– ističe Maksimović.