Pocetna Društvo Apel Službe za transfuziju

Apel Službe za transfuziju

2658
0
Podelite

Služba za transfuziju krvi Užice pozvala je i apelovala na sve zdrave sugrađane da odvoje malo svog vremena i daruju krv, jer potrebe ugroženih pacijenata ne poznaju vanredno stanje. Zbog uvođenja vanrednog stanja veliki broj akcija dobrovoljnog davanja krvi je otkazan, tako da se zalihe ove dragocene tečnosti ubrzano smanjuju. Ukoliko služba ostane bez krvi, neće biti načina da se pomogne ugroženim pacijentima, navode u saopštenju.

Oni su zato apelovali na sve ljude dobre volje, na sve kojima su najmiliji u bolnici, na sve koji očekuju rođenje deteta, na sve koji u porodici ili među prijateljima imaju hronične bolesnike kojima oporavak zavisi od krvi da dođu na najvljane akcije dobrovoljnog davanja krvi ili do Crvenog krsta Užice gde će od PONEDELJKA 23.MARTA 2020, biti oformljen PUNKT ZA DAVAOCE KRVI i gde će u periodu od 13h do 16h svakog radnog dana moći da daju krv i na taj način pomognu da se zalihe krvi odrze na optimalnom nivou.

Takođe, iz transfuzije su zamolili građane da ne dolaze na davanje krvi ukoliko su:

– u poslednjih 28 dana putovali van Srbije,

-imaju prehladu, kašalj, kijanje,

-imaju povišenu temperature,

-su bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.

U Službi za transfuziju se nadaju da će stanovnici Zlatiborskog okruga, kao i do sada u kritičnim situacijama, biti odgovorni i humani i odvojiti malo svog vremena i spasiti ugrožene živote.