Pocetna Društvo Zlatiborski okrug: Nisu registrovane špekulantske aktivnosti

Zlatiborski okrug: Nisu registrovane špekulantske aktivnosti

1012
0
Podelite

Komandant Štaba za vanredne situacije Zlatiborskog okruga Boban Perišić kaže da je snabdevanje gradjana osnovnim životnim namirnicama redovno i da u skladu sa apelom Vlade Srbije nema potrebe za stvaranjem zaliha.

Perišić dodaje da je Odeljenju tržišne inspekcije podnet “neznatan broj prijava zbog sumnje u nepravilnosti koje se odnose na podizanje cena pojedinih artikala i da na području Zlatiborskog okruga nisu zabeležene špekulantske aktivnosti”.

Na sajtu Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija u tabu Sektori, Sektor tržišne inspekcije, nalaze se podaci o područnim Odeljenjima koja su okružno organizovana, između ostalih i: Odeljenje tržišne inspekcije Užice u okružnoj područnoj jedinici za Zlatiborski upravni okrug sa sedištem u Užicu, Kontakt telefon: 031/513-789, 031/513-789, 031/520-865; Takođe na istom sajtu funkcioniše i tab za prijem podnesaka sa uputstvom i verzijom za popunjavanje obrasca, u elektronskom obliku, prijava kojima građani prijavljuju potencijalne nepravilnosti u radu privrednih subjekta i to: adresa za prijem: Užice Dimitrija Tucovića br. 52 (Zlatiborski okrug) mejl: trzisna.uzice@mtt.gov.rs; telefon za  prijem podnesaka je 031/513 789 od 7.30-9.00. sati.

U skladu sa novonastalom situacijom oko „korona virusa“ Vlada RS je na osnovu člana 39. Zakona o trgovini, donela Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme koja je stupila na snagu 15. 03. 2020. godine. Odlukom radi sprečavanja poremećaja na tržištu ili otklanjanja štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja robom, nastalih usled širenja virusa SARS-CoV-2, ograničavaju su cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne prelaze nivo cena tih proizvoda na dan 5. mart 2020. godine. Nadzor nad primenom Odluke vrše tržišni inspektori. Građani koji posumnjaju na promene cena mogu to prijaviti na navedenoj adresi i putem telefona.