Pocetna Društvo Šta vas najviše brine?

Šta vas najviše brine?

1010
0
Podelite
foto: arhiva

U vanrednom stanju zbog koronavirusa naši sugrađani različito komentarišu ponašanje i sprovođenje mera. U većini odgovora najviše ih brine neodgovorno ponašanje ljudi

U suštini poštujem pravila tako da se ne plašim puno, rekao nam je naš sagovornik u anketi pokazujući da je preduzeo i sve propisane mere zaštite.

Od početka uvođenja vanrednog stanja nabavio je masku i rukavice, ali ga najviše brine što je kako kaže -narod neobazriv i nekulturan i ne misli ni na sebe ni na druge. Kada bi se svi ovako zaštitili mislim da bi bilo manje bolesnih i zaraženih. Ja na ovaj način štitim i sebe i druge.

Violeta Vujičić, korisnica socijalne pomoći i narodne kuhinje pored loših uslova za život kaže da sa svoje četvoro dece pokušava da se pridržava mera i da više  peru ruke kako bi se zaštitili od ovog koronavirusa.

-Opasno je, nadam da će nas Bog sačuvati, ako se i mi čuvamo. Nervira me kada vidim kako drugi nisu spremni da se zaštite. Mi to radimo koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, ali nije nam lako.

 

Vaso Budović, taksista kaže da se plaši koronavirusa ali šta će kad mora da radi.

-Najviše me brine što ne nose svi masku, ali bar sede na zadnjem sedištu. U razgovoru sa putnicima važno je da ne stvaraju paniku, iako nisu baš svi odgovorni. Neki kažu da se slažu sa ovim merama u vanrednom stanju. Ali Srbija je ovo, ne može narodu da se dokaže šta treba a šta ne treba.

Slavka Mitrović, prodavačica kaže da se malo plaši virusa, ali se najviše plaši ljudi zbog neodgovornog ponašanja. U kontaktu dnevno je sa više od dvadesetak ljudi.

-U razgovoru sa mušterijama čujem različite komentare, ima onih koji se plaše i onih koji tome ne pridaju nikakav značaj.-

Mirjana Gavrilović, radnica knjigovodstvene agencije ističe da joj nije svejedno u ovakvoj situaciji. Najviše je brine što ne znamo protiv čega se borimo.

-Posebno me brine neogovornost naših građana i što je veliko odsustvo solidarnosti. Žao mi je što su svi olako ovo prihvatili i pored svih upozorenja od strane Vlade, medija i što vidimo kako je u drugim zemljama. Plaši me što će narod kasno shvatiti i što ćemo imati velikih problema.

Sve manje imamo kontakata sa klijentima jer smo ih obavestili putem mejla i preko vibera da svu dokumentaciju tako dostavljaju. S obzirom na situaciju i naši klijenti imaju sve manje posla pa onda i mi.

U agenciji koristimo zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju. A posle ovog zastoja u životu videćemo šta ćemo dalje. Najviše bih volela da sve stane mesec dana da bismo zaustavili širenje zaraze.