Pocetna Društvo Ruska jedinica dezinfikuje užičke zdravstvene ustanove

Ruska jedinica dezinfikuje užičke zdravstvene ustanove

1753
0
Podelite

-U poređenju sa drugim rejonima Republike Srbije ovde nije bio nijedan slučaj obolelog osoblja, a takođe nije bilo žarišta ove bolesti-rekao je general-major Mihail Černišov tokom akcije dezinfekcije u užičkoj bolnici

Zajednička jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije za pružanje pomoći Srbiji u sprečavanju širenja koronavirusa dezinfikovala je Opštu bolnicu Užice, a planirana je dezinfekcija Doma zdravlja Užice, zdravstvene jedinice Opšte bolnice u Požegi kao i domova za stare u Užicu i Požegi. Rusku jedinicu za dezinfekciju zdravstvenih ustanova u Srbiji predvodi general-major Mihail Černišov.

Ruskom timu zahvalio se gradonačelnik Užica Tihomir Petković koji je istakao da oni obavljaju važan posao dezinfekcije za zdravlje zdravstvenih radnika, pacijenata i svih građana Užica.

-Užice je sada zadovoljno, pre svega u Zdravstvenom centru gde naši užički junaci, zdravstveni radnici uspevaju da odgovore ovako teškim izazovima bez zaraze bilo kog od lekara i zdravstvenih radnika.Za nas je veoma važno da ovako veliki stručnjaci kao što su to stručnjaci iz Ruske Federacije koji su tu ovih dana da dodatno izvrše dezinfekciju prostora u zdravstvenim ustanovama, ali i deo ulica-.

Gradonačelnik Petković, podsetio je da dolazak ruske delegacije je još jedna potvrda bliske saradnje između građana Užica i Ruske Federacije koja se gaji više decenija, pre svega kroz bratimljenje gradova Kurska i Užica.

-Od početka dolaska naše jedinice mi smo radili u najtežim zdravstvenim ustanovama, ali zlatiborski rejon nije bio na ovom spisku. Sada završavajući dezinfekcione akcije koje mi izvršavamo  pandemija je skoro završena. Broj obolelih se svaki dan smanjuje. To prikazuje visok stručan nivo spremnosti sistema zdravlja vašeg rejona. U poređenju sa drugim rejonima Republike Srbije ovde nije bio nijedan slučaj obolelog osoblja, a takođe nije bilo žarišta ove bolesti. Naša pomoć je ovde samo završna-rekao je general-major Mihail Černišov u užičkoj bolnici.

Ruska jedinica dezinfikovala je odeljenja i sobe bez obzira da li su tu boravili pacijenti.