Pocetna Čajetina Radovi u skladu sa vanrednim stanjem

Radovi u skladu sa vanrednim stanjem

1335
0
Podelite

Vandredno stanje, nažalost, odložilo je izvođenje završnih radova, ali je 2020. godina svakako godina otvaranja zlatiborske gondole, izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ za sajt ovog javnog preduzeća.

foto: arhiva

Po njenim rečima domaći izvođači radova na izgradnji zlatiborske gondole završavaju sve aktivnosti na terenu u skladu sa dinamikom i trenutnim vanrednim stanjem.

Međutim, zbog celokupne situacije u zemlji i Evropi koju je izazvala pandemija, saradnici iz kompanije POMA nisu trenutno u mogućnosti da dođu i prisustvuju montaži opreme u skladu sa ugovorenim obavezama.

-Trudimo se da održimo kontinuitet u svemu u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i merama bezbednosti izvođača na terenu. Inače, na međustanici, gde su neposredno pre vanrednog stanja, pozicionirane kabine u toku su radovi na krovnoj instalaciji samih garaža. Što se tiče aktivnosti betonskih radova, izvršene su izmene na mašinskoj sobi radi montaže reduktora i ostalih elektro motora kao i pratećih delova opreme. Deo opreme montiraće izvođači iz „Amige“ i „Jedinstva“, deo će morati sačekati francuske predstavnike firme POMA. Proglašenjem vanrednog stanja u celom svetu, plan i dinamika radova na gondoli nisu mogli biti sprovedeni u planiranim rokovima, tako da će završetak montiranja sajle na prvom delu trase biti nastavljen po ukidanju vanrednog stanja, odnosno dozvola za ulazak u zemlju, kako ovde tako i u Francuskoj – rekla je Bojana Božanić i istakla:

-Sada se završava postavljanje signalnog kabla na prvom delu trase a na drugom delu noseće sajle za isti kabal. Tako da aktivnosti idu paralelno na oba dela trase. Plan je da do kraja vanrednog stanja završimo radove koje je moguće bez prisustva partnera iz Francuske, odnosno, bez tehničke asistencije. Nadamo se da ćemo tokom maja meseca zajedno sa francuskim stručnjacima nastaviti radove na montiranju reduktora i obezbeđivanju električne energije za puštanje u probni rad tog dela sajle, a potom i montiranje sajle na prvom delu trase. Ostalo je još malo posla, odabrana je i agencija koja će vršiti tehnički prijem projekta- navela je Bojana i dodala:

-Vandredno stanje, nažalost, odložilo je izvođenje završnih radova, ali je 2020. godina svakako godina otvaranja gondole.