Pocetna Čajetina Zdrava Srbija i Bolja Srbija najavile nastavak kampanje

Zdrava Srbija i Bolja Srbija najavile nastavak kampanje

989
0
Podelite

Koalicija koju čine Zdrava Srbija i Bolja Srbija najavile su nastavak političke kampanje za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, i predstavile svog kandidata za narodnog poslanika, istaknutog fudbalskog trenera, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca i kapitena Crvene zvezde Boška Đurovskog.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da će se na listi koalicije naći ljudi koji su nešto značajno uradili u svojim lokalnim sredinama, a koji do sada nisu bili u centru pažnje nacionalnih medija. Govoreći o programu, Stamatović je istakao da je koaliciji na prvom mestu Srbija, na drugom građani, dok su na trećem mestu kultura, vera i nacija. Najbolje izborne rezultate očekujemo u Čajetini, Topoli, Kragujevcu, Užicu, Čačku, Priboju, Loznici, Leskovcu, ali i drugim gradovima i opštinama u Srbiji – rekao je Stamatović, dodajući da se u vreme korona virusa videlo koliko su značajne manje sredine za stanovnike većih gradova zbog čega se nada će to građani prepoznati na izborima, a kao poseban primer je naveo opštinu Čajetinu koja je sa 16.000 stanovnika pokazala da može da bude servis za građane iz cele Srbije koji su boravili na teritoriji te opštine tokom vanrednog stanja.

“Na izbore izlazimo sa sloganom “Zdravo da pobedi” koji je danas aktuelan više neogo ikada, zato svima želimo da predstavimo šta je to zdravo u Srbiji. Dobri domaćini iz Srbije pokazali su da su zdrave sredine u kojima oni žive, sada je red da Šumadinac bude ministar u novoj Vladi Srbije,” izjavio je Dragan Jovanović, predsednik Bolje Srbije, apelujući na sve medije da se totalno otvore za sve političke aktere u predizbornoj kampanji.

Kandidat koalicije Zdrava Srbija – Bolja Srbija za narodnog poslanika Boško Đurovski rekao je da su glavne asocijacije na sport – zdravlje i uspeh, i da je u razgovoru sa članovima koalicije uvideo koliko im se stavovi podudaraju, kao i da će najviše biti angažovan u oblasti sporta i ekologije.

“Više od dve trećine života proveo sam u dve najorganizovanije države na svetu, Švajcarskoj i Japanu, i to mi daje za pravo da dam svoj dorpinos Srbiji”, dodao je Đurovski, istakavši da će se posebno zalagati za razvoj školskog sporta, edukaciji građana svih uzrasta kada je reč o ekologiji, ali i za oživljavanje sela i unapređenje poljoprivrede.