Pocetna Ekonomija Krajem avgusta još jedan novi hotel

Krajem avgusta još jedan novi hotel

6204
0
Podelite

Kada krajem avgusta prve goste primi i hotel „Aria“ na užičkoj Autobuskoj stanici čiju gradnju privodi kraju firma „Valvolin“, Užice će uz smeštajne kapacitete novoizgrađenog hotela „Siesta“ u Krčagovu kompanije „Copper-Com“ koji otvaranje planira za kraj jula, moći turistima da ponudi znatno veći broj kvalitetnih, kategorisanih ležaja. Napokon je, zahvaljujući ulaganjima isključivo sopstvenih sredstava privatnih kompanija, počeo da se rešava jedan od najvećih problema u užičkoj turističkoj privredi – nedostatak klvalitetnih smeštajnih kapaciteta.

Na Autobuskoj stanici u Užicu, najviše za tri meseca, do početka avgusta, u njenom desnom krilu prema Želizničkoj stanici, grad će dobiti novi garni hotel na tri sprata površine od oko 800 kvadrata sa tri zvezdice, savremeno opremljen koji će funkcionisati po sistemu „pametnih“ zgrada. Turistima koji stižu u grad i žele da borave duže u njemu, biće na raspolaganju 21 jedinica, tri luksuzna apartmana i sobe. U okviru hotela biće i lobi bar, restoran. Hotel gradi sopstvenim sredstvima užička firma „Valvolin“ DOO Užice, vlasnika Bobana Todorića i Nebojše Aleksića, koja se, inače, godinama bavi izgradnjom objekata.

Na ovaj način, Užice će ovog leta, osim, hotela “Siesta“ u Krčagovu kojeg završava užička firma „Copper-Com“, dobiti još jedan hotel i to na svojevrsnoj kapiji grada, na Autobuskoj stanici. „Valvolin“ je započeo rekonstrukciju prostora na Autobuskoj stanici početkom godine pa je pandemija koronavirusom, radove malo usporila, naročito tokom trajanja vanrednog stanja. Međutim, posle ukidanja vanrednog stanja, radovi su se ponovo vratili u predviđenu dinamiku.

-Cilj nam je da malo oživimo i ulepšamo ovaj deo grada. Želimo da sagradimo reprezentativan objekat, ne žurimo i svaki detalj nam je važan. Mi smo Užičani i volimo da iza nas u našem gradu ostane nešto lepo. Osim toga, u Užicu i nema dovoljno smeštajnih kapaciteta i turisti moraju da idu van grada da bi prespavali. Vidimo da je u toku gradnja još nekih objekata sličnih našem, ali tu nema konkurencije, za sve nas u gradu biće posla – ističe Nebojša Aleksić.

Autobuska stanica u Užicu sagrađena je pre nepune tri decenije, a njen arhitekta Goran Martinović je 1992. dobio prestižnu „Borbinu“ nagradu za arhitekturu. Aleksić kaže da „Valvolin“ ima to u vidu i zato prilikom rekonstrukcije neće biti značajnih izmena na spoljašnjem izgledu zgrade.

-Ništa značajno nećemo menjati, a za manje izmene koje ćemo uraditi, dobili smo saglasnost od arhitekte Gorana Martinovića. Iz postojećih gabarita izlaziti nećemo, a unutra smo napravili raspored kakav smo želeli, instalacije su potpuno promenjene. Zapravo, biće sve novo i kvalitetno. Inače, ovaj prostor je više od dvadeset godina bio zapušten– kaže Nebojša Aleksić.

„Valvolin“ je osnovan pre 16 godina i do sada je izgradio oko dvadesetak objekata u Užicu i na Zlatiboru.

-Ovaj hotel biće u vlasništvu „Valovolin“-a. Istina je da malo izlazimo iz naše osnovne delatnosti, ali želimo da radimo i u ovoj oblasti. Trenutno na Zlatiboru gradimo stambeno-apartmanski komleks za treće lice, ali ćemo i mi u tom objektu imati svoj deo koji će biti namenjen ugostiteljstvu pa ćemo moći da povežemo ova dva objekta, u Užicu i na Zlatiboru. Možda se zaista ostvarimo i u turizmu i ugostiteljstvu -kaže Aleksić i navodi da će biti i novog zapošljavanja u firmi, pa bi ovih dana trebalo očekivati i prijem prvih nekoliko radnika za rad u hotelu.