Pocetna Politika SPAS: “Pobeda za Užice” za svoj grad i ulicu

SPAS: “Pobeda za Užice” za svoj grad i ulicu

1163
0
Podelite

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić pozvao je Užičane da na lokalnim izborima glasaju za odborničku listu SPAS-a “Pobeda za Užice” i dodao da pitanje izbora 21. juna nije ko šta predlaže već ko je u stanju to da sprovede. Šapić je izrazio očekivanje da će SPAS biti trećeplasirana politička organizacija na republičkim izborima, dok u lokalu nije mogao da prognozira izborni rezultat.

On je pozvao na izostanak podela rekavši da se političke tenzije dižu i da SPAS ne želi da utiče na bilo kakve podele koje se podgrejavaju pred održavanje izbora i obećao da ni jedan član niti simpatizer ove stranke to neće raditi, jer život ne počinje i ne završava se sa ovim izborima.

– Potrebno je da živimo u miru jedni s drugima i trudimo da uradimo što više za naš grad i ulicu. Verujem u ljude koji su kandidati za odbornike liste SPAS-a “Pobeda za Užice”koji imaju kvalitet i minuli rad da će oni najbolje znati prioritete i gradske probleme Užičana koje treba rešavati u budućnosti- naveo je Šapić tokom obilaska štandova SPAS-a na Trgu partizana i kod Robne kuće “Beograd”.

Predsednik SPAS-a je mišljenja da budućnost zavisi od toga koliki će kvalitet života biti u manjim mestima i da bi voleo da Srbija nastavi sa razvojem infrastrukture više nego što to danas radi.

– Imate parče puta od Užica do Beograda gde potrošite više vremena nego na autoputu od Čačka. Ukoliko razvijate saobraćajnu infrastrukturu onda ćete približiti manja mesta velikim metropolama, jer život mora da se odvija u manjima mestima. U Užicu ima potencijala i ljudi žele ovde da ostanu samo su potrebni uslovi, pre svega infrastruktura za normalan život – rekao je Šapić.

Nosilac odborničke liste “Pobeda za Užice” Milan Kurlagić kaže da je Aleksandar Šapić trenutno najsvetlija figura na srpskoj političkoj sceni. On dodaje da će u lokalnoj kampanji potencirati tačke iz političkog programa: promenu sistema vrednosti , značajna ulaganja u kulturu i obrazovanje, poboljšanje mera energetske efikasnosti kroz veće subvencije sugrađanima i demetropolizacija, odnosno razvojna podrška manjim opštinama i gradovima i što manji odliv stanovništva iz Užica ka većim centrima.

-Nadam se dobrom odzivu Užičana na izborima,jer naša odbornička lista ima ugledne, poštene, porodične ljude koji će sa svojim konkretnim idejama izaći pred sugrađane i očekujemo veliko poverenje – naveo je nosilac liste Milan Kurlagić.

Lista “Pobeda za Užice” sa 23 kandidata za odbornike je proglašena u Užicu pod rednim brojem 3, a kandidati SPAS-a za narodne poslanike na listi pod rednim brojem 5 su privrednik Mladen Bogdanović, filolog srbista Milan Kurlagić, arhitekta Dragan Nešović i magistar farmacije Novica Brkić.