Pocetna Društvo Bioskopi ponovo rade od 1. jula

Bioskopi ponovo rade od 1. jula

994
0
Podelite

Posle tri meseca pauze, bioskopi će od 1. jula ponovo otvoriti vrata za svoje posetioce. Veliku akciju „Povratak u bioskop“, koja će u prvim danima jula biti organizovana u svim gradovima Srbije, inicirale su sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije, uz podršku Privredne komore Srbije i Filmskog centra Srbije.

Sekcije distributera i prikazivača članice su Grupacije kinematografije Udruženja za kreativnu industriju PKS.
Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu. U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije, objavljeno je na sajtu PKS.

Jedinstveni repertoar će u svim bioskopima činiti oko dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Posle završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.