Pocetna Kultura I policajci imaju dušu

I policajci imaju dušu

1090
0
Podelite

Ovogodišnje obeležavanje Dana MUP-a u znaku je kulturnog stvaralaštva policijskih službenika.

Povodom slave Ministarstva unutrašnjih poslova, Sindikat srpske policije organizovao je izložbu slika, čiji su autori policijski službenici PU Užice: Tanja Starčević, Dejan Sekulić, Miroslav Mićić i Željko Pavlović. Oni  su svoje slike izložili u prostorijama Jokanovića kuće, izložbenom prostoru Narodnog muzeja Užice. Akvarel, akril na kartonu i ulje na platnu, samo su neke od tehnika, koje su predstavili svojim kolegama, ali i drugim građanima koji su prisustvovali izložbi.

Načelnik PU u Užicu, Saša Misailović, otvorio je izložbu rekavši da nije iznenađen, jer su njihove kolege pravi umetnici koji slikaju, crtaju, bave se pevanjem, džipijadama i raznim drugim hobijima.

Predsednik Sindikata srpske policije u Užicu, Lazar Ranitović, pohvalio je kolege, koji su kako kaže svoj hobi pretvorili u umetnost. On je dodao da su odlučili da ove godine proslave Dan MUP-a kulturnim dešavanjima i da pokažu da policajci nisu samo „strogi ljudi“, već da i oni imaju dušu.  On je  najavio i pesničko veče, koje će biti održano u narednom periodu.