Pocetna Društvo Otvaranje Budimke

Otvaranje Budimke

699
0
Podelite

Veliki posao je odrađen od novembra meseca kada je „Budimku“ kupila ITN grupa, rekao je za Radio Požegu Aleksandar Marković, izvršni direktor ove firme.

Marković je podsetio da je „Budimka“ svojevremeno bila prepoznatljiva po svojim proizvodima, ali i po ambalaži, etiketama. U narednom periodu oko 50 proizvoda „Budimke“ biće pakovano u neznatno izmenjenoj ambalaži i sa redizajniranim etiketama, a mogli bi da se nađu na tržištu Amerike i Novog Zelanda.

Trenutno je zapolseno 50 radnika dok bi u narednih godinu dana taj broj trebalo da bude udvostručen. Novim vlasnicima do sada se javilo više od 500 zainteresovanih za rad u renoviranoj fabrici, a u planu je zapošljavanje i sezonskih radnika. Uskoro će biti otvorena hladnjača, ali i pogon koncentrata i kaša.

„Do sada je u renoviranje i pokretanje proizvodnje u novoj „Budimci“ uloženo više od pet miliona evra, a prvi kooperantski ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima uskoro će biti potpisani“, rekao je Marković.

ITN grupa je zainteresovana i za saradnju sa Poljoprivrednom školom u Požegi, tako što će se tu školovati budući kadrovi, potrebni „Budimci“. Prema ranijim najavama „Budimku“ bi sutra trebalo da otvori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostavite odgovor