Pocetna Društvo Užice: Hospitalizovana 34 pacijenta, pozitivno 12 zdravstvenih radnika

Užice: Hospitalizovana 34 pacijenta, pozitivno 12 zdravstvenih radnika

2236
2
Podelite

Iako poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje beleži pad broja novoobolelih direktorka Zavoda, Vlatka Stevanović istakla je da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna, posebno u Užicu.

“Od 19. juna beleži se svakodnevni porast broja novoobolelih u Užicu pa smo od broja 55 danas došli do 167 osoba pozitivnih na korona virus. Čekaju se trenutno još rezultati 263 testova,od kojih očekujemo da će veći broj biti pozitivan”,istakla je Stevanovićeva i navela da su se novooboleli uglavnom zarazili na proslavama.

Prema poslednjem izveštaju, u Zlatiborskom okrugu je 10 novoobolelih, od čega 5 u Užicu.

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno su hospitalizovana 34 pacijenta, koja leže u kovid izolacionim sobama i čekaju rezultate testova.

“Uglavnom se radi o pacijentima sa blažom kliničkom slikom, od kojih je 4 na respiratoru, a 5 njih ima mehaničku  potporu pri disanju. Oni čekaju potvrdu reyultata testova i nakon toga će biti transportovani u Beograd u kovid bolnice”, rekla je direktorka Opšte bolnice Užice, Jelena Raković Radivojević .

Radivojević je istakla i da je 12 zdravstvenih radnika u užičkoj bolnici pozitivno na kovid 19.

2 Komentari

  1. Fabrike su sve vreme radile, dobar deo zanatlija, prodavnice i marketi takodje, ali ocigledno da oni pod otvaranjem privrede podrazumevaju kafane, nocne klubove, splavove, svadbe i naravno navijaci dileri droge koji organizuju utakmice, a evo vode nam i drzavu, odlucuju o zivotima i zdravlju.
    Moglo je da se otvara polako bez utakmica, svadbi i velikih nocnih klubova, bilo bi mnogo manje zarazenih istovremeno.
    Neki dan ujutro 100 ljudi ispred kovid ambulante, a uvece mature. Voze autobusi do Hedonije.
    Ludaci, pojedinacno i kolektivno!

Ostavite odgovor