Pocetna Region Sedište SNS-a gađano jajima

Sedište SNS-a gađano jajima

1125
0
Podelite

Građani Užica protestovali su ispred Gradske kuće posle čega su se uputili u šetnju glavnom ulicom na kojoj su se zaustavili ispred sedišta užičkog SNS-a gde je grupa mladih jajima i paradajzom zasula  reklamni pano sa figurom Aleksandra Vučića.

Ovom činu prethodilo je su uzvikivanje “Izdali ste Kosovo” i “Izadjite napolje”. Okupljanje par stotina Užičana počelo je oko 20 časova,  a sa ozvučenja najpre su se čuli stihovi Disove pesme “Naši dani” koje je smenila Balaševićeva pesma “Dno dna”.

Na protestu na kome nije bilo obraćanja  gradjani su nosili transparente i uzvikivali parole protiv vlasti za koju su rekli da ih svakodnevno zasipa lažima i da su na platou ispred Gradske skupštine zato što više nemaju kome da veruju ni kada je reč o koroni ni stanju ekonomije u zemlji.

Užičani su nosili maske i trudili  da poštuju preventivne mere i  sve  protekne dostojanstveno.  Na protestu nije bilo stranačkih obeležja, a njemu su prisustvali lokalni političari iz opozicionih stranaka DS, Narodne stranke, Dveri, Zdrave Srbije. Čuli su se povici stop tiraniji i upućivani pogrdni nazivi predsedniku države.

Pre šetnje za “oslobođenje Užica” i uz očekivanje da užička deca neće dobiti suzavac gradjani su novinarima  rekli da su na ovom skupu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog teškog stanja u društvu i   svakodnevnog iritiranja lažima koje stižu od vrha vlasti.

– Danas ćemo ovako, a sutra onako.. Recite nam istinu, nemojte nas više zavaravati, neka je najcrnja samo nam recite istinu – rekao je jedan od Užičana. Drugi je dodao da je došao na protest jer “želi da se sruši mrak i užas koji nije postojao ni za vreme Miloševića”.

Jedan od učesnika protesta primećuje  da je “korona  nestala pred izbore i stvorio  haos koji nismo očekivali” , a drugi navodi da “ga iritira laž i oko kovida i  svega u državi i da neće više da trpi lanac prevare koji traje godinama i  mesecima i da epidemija po njemu ni jednog dana nije bila pod kontrolom ”

Tokom protesta u Užicu bilo je vidljivo prisustvo policije u civilu, ali nije bilo intervencije i  posle sat i po sve je proteklo mirno kada je šetnja okončana povratkom na polazište, plato  ispred Gradske kuće.