Pocetna Društvo Puna i kovid bolnica “Čigota”

Puna i kovid bolnica “Čigota”

915
0
Podelite

Specijalna bolnica “Čigota” na Zlatiboru odlukom Ministarstva zdravlja od 9.jula je ušla u sistem kovid bolnica. Prvobitno zbog teške epidemiološke situacije bilo je predviđeno 37 kreveta i u roku od 24 sata su ti kapaciteti popunjeni, potvrdio je za “Vesti” Đorđe Đorđević, PR Specijalne bolnice “Čigota “na Zlatiboru.

-Kapaciteti su prošireni sa još 24 ležaja i oni su popunjeni pacijentima koji čekaju rezultate testa na koronavirus i imaju srednje tešku kliničku sliku sa obostranom upalom pluća. O njima brine pet lekarskih ekipa a pacijenti su iz opština Zlatiborskog okruga- istakao je Đorđević.

Pored propisanih terapija koriste i kiseonik a sve u saradnji sa Opštom bolnicom Užice i Zavodom za javno zdravlje Užice.

Zaštitne opreme i lekova ima dovoljno i oni u kontinuitetu stižu iz užičke bolnice i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja iz Beograda. Još uvek postoje potrebe za namirnicama, energentima i sredstvima za dezinfekciju.

Žitelji Zlatibora su uputili apel kome smo se mi jedan dan priključili i pomoć je počela da stiže od vlasnika ugostiteljskih objekata, privrednih subjekata i opštine Čajetina.

-Oni su smatrali da treba pomoći “Čigoti” u ovom teškom trenutku i zbog prevelikog pritiska i brzine kojom su kapaciteti popunjeni pretila je opasnost da li ćemo vremenski moći da snabdevamo pacijente kako je to protokolom predviđeno-objasnio je Đorđević.
Tim povodom iz “Čigote” se svima zahvaljuju na pomoći i što cene njihov rad i značaj u zdravstvenom sistemu.