Pocetna Čajetina Odabran aforističar godine

Odabran aforističar godine

831
0
Podelite

Stručni žiri je proglasio tri najbolja aforističara na 12. Konkursu za aforističara godine, u okviru manifestacije “Letnji ulični erski kabare” koji se tradicionalno održava u Čajetini i na Zlatiboru

Na 12. Konkursu za aforističara godine, u okviru manifestacije “Letnji ulični erski kabare”, učestvovao je veliki broj kvalitetnih aforističara iz zemlje i regiona, objavljeno je na sajtu Biblioteke „LJubiša R. Đenić“ u Čajetini. Žiri u sastavu: dr Slobodan Simić, aforističar – predsednik komisije, Neško M. Ilić, aforističar, Zoran Bogdanović, aforističar i LJiljana Rakić, bibliotekar, imao je težak zadatak, na koji je uz maksimalno angažovanje i svu stručnost odgovorio. Naime, ove godine, po odluci žirija, prvu nagradu, 5 dana na Zlatiboru za dve osobe, osvojio je Aleksandar Čotrić, iz Beograda.

Druga nagrada, produženi vikend na Zlatiboru za dve osobe, pripalo je Goranu Ivankoviću iz LJiga, dok je treću nagradu, vikend na Zlatiboru za dve osobe, osvojio Vasil Tolevski, iz Skoplja.

Zbog trenutne pandemije i mera predostrožnosti, nagradni vaučeri će biti dostavljeni na kućnu adresu dobitnika, dok će diplome „Erskog kabarea“ biti dostavljene elektronskim putem.

Inače, ovaj konkurs, 12. po redu, raspisao je Savet „Letnjeg uličnog erskog kabarea“ koji se tradicionalno održava u Čajetini i na Zlatiboru. Aforističari su bili u obavezi da pošalju do 20 objavljenih aforizama koji su napisani tokom 2019/2020. godine, a koji nisu objavljeni u knjigama autora.