Pocetna Društvo Počela izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu

Počela izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu

1289
0
Podelite

Počela je izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu. Radovi se realizuju u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“, za koji su se i građani izjasnili glasanjem preko aplikacije koja je bila postavljena na stranici sajta Grada Užica u aprilu. Isti broj glasova tada je dobio i projekat rekonstrukcije Malog parka.

Izgradnja i opremanje dečijeg igrališta na Megdanu koštaće ukupno oko pet miliona dinara. Deo sredstava, obezbeđen je iz gradskog budžeta, a deo od godišnje nagrade koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, 2,6 miliona dinara, u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave (projekat UDRUŽIMO SE u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ i RELOF-a, koje finansira švajcarska Vlada) kao i od nagrade koja je dodeljena Gradu od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), 960.000 dinara.

Izvođač radova izabran je na drugom tenderu, jer se na prvi nije javio niko, a to je firma „Maraton“ iz Mačvanske Mitrovice koja će isporučiti i mobilijar za igralište. Rok za završetak radova koji se izvode prema projektu JP „Užice razvoj“-a je 30 dana.

-Igralište će biti izgrađeno i opremljeno u skladu sa svim evropskim standardima -izjavio je za „Vesti“ Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.