Pocetna Društvo APEL direktorke užičke bolnice

APEL direktorke užičke bolnice

2750
0
Podelite

Epidemiološka situacija i dalje je vrlo nestabilna u Opštoj bolnici Užice. Poslednjih dana evidentno je da se smanjuje broj pacijenata koji dolaze na preglede u kovid ambulante u Opštoj bolnici Užice.

-Trenutno je taj broj smanjen za oko 50 odsto u odnosu na oko 200 pacijenata dnevno u prethodnom periodu. U bolnici je hospitalizovano 237 pacijenata od kojih je 200 kovid pozitivnih a ostali su suspektni(sa sumnjom) i čekaju rezultate testa. Za nijansu je situacija bolja, ali je i dalje sve alarmantno i ne treba se nijednog trenutka opuštati- ističe za “Infoeru”dr Jelena Raković Radivojević, direktorka Opšte bolnice Užice.

-Upućem apel i molbu u ime svih zdravstvenih radnika našim sugrađanima, da se pridržavaju svih naloženih mera, da nose masku, drže fizičku distancu od 1,5-2 metra, da održavaju higijenu ruku, izbegavaju sve vrste okupljanja kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Da budemo svi danas odgovorni i da svi zajedno pomognemo da izađemo iz ove situacije, da budemo odgovorni prema sebi, članovima naše porodice, prijateljima, prema svima!

Samo na ovakav način pre svega mogu pomoći sebi, a onda naravno i zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima.

Još jednom upućujem molbu svim našim sugrađanima da se pridržavaju svih naloženih mera- apelovala je dr Raković Radivojević.