Pocetna Politika Priboj – četiri narodna poslanika

Priboj – četiri narodna poslanika

1710
0
Podelite

Najviše narodnih poslanika iz užičkog kraja imaće poslanička grupa koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS)  koja je osvojila 188 mandata. Poslanici iz užičkog kraja su diplomirani pravnik Đorđe Dabić sa Zlatibora, dipl. politikolog Stefan Srbljanović iz Priboja, dipl.inženjer industrijskog menadžmenta Krsto Janjušević iz Priboja, dipl.socijalni radnik Milanka Jevtović Vukojičić, takođe iz Priboja, i diplomirani ekonomista Snežana Petrović iz Užica i aktuelni gradonačelnik dipl. ekonomista Tihomir Petković. Na konstutivnoj sednici užičkog parlamenta koja je zakazana za 13. avgust Petković će podneti ostavku na mesto gradonačelnika zbog izbora na poslaničko mesto.

Lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije osvojila je u Narodnoj skupštini Srbije 32 mandata. Poslanik iz redova ove stranke iz užičkog kraja je diplomirani politikolog Dijana Radović iz Priboja, dok je na poslaničkom mestu u ranijem periodu poslaničku funkciju obavljao Neđo Jovanović, predsednik užičkih socijalista.

Na proteklim parlamentarnim izborima učestvovala je 21 izborna lista stranaka, koalicija i grupa građana. Izbore na lokalu i za parlament Srbije bojkotovale su stranke opozicije DS, Dveri i Narodna stranka.