Pocetna Nova Varoš NS: Let iznad zaštićenih vrsta

NS: Let iznad zaštićenih vrsta

846
0
Podelite

„Nema zaštićenih vrsta u Srbiji osim grabljivaca koji su uzurpirali vlast i oteli institucije od građana.“

To je saopštila Narodna stranka, povodom informacija da je nekoliko mladunaca beloglavog supa u Specijalnom rezervatu prirode Uvac nastradalo, najverovatnije kada su uplašeni od helikoptera, iz gnezda skočili u jezero. Oni navode da se Željko Mitrović, pohvalio na tviteru letom iznad rezervata Uvac, staništu beloglavog supa, inače zaštićene vrste.

“U isto vreme, Fond za zaštitu ptica saopštio je da je helikopter leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova. Preplašeni mladunci su, mada nesposobni za let, iskakali iz gnezda. Evidentirano je šest koji su ispali iz gnezda. Meštani i čuvari spasili su tri.

U zemllji gde ne postoje institucije, reakcija na ovo zlodelo će, naravno, izostati. Mitrović, naravno, neće biti predmet istrage, ni sankcija. Zašto je ovaj čovek izvan zakona, a u rezervatu i bukvalno helikopterom iznad mladunaca zatićene vrste?

Zato što je važna karika u jednom od najvažnijih političkih projekata vlasti – a to je zaglupljivanje, dezinformisanje i zastrašivanje građana Srbije. Vlast mu je omogućila da zloupotrebi javno dobro – nacionalnu frekvenciju.

Simbioza aktuelnog režima i Željka Mitrovića je bizarna i bolna. On pomaže režimu tako što veliki broj građana sluđeno gleda stvarnost kroz pink naočare. Vlast mu dozvoljava da se igra gde hoće. Igračke su mu nacionalne frekvencije, dražavni budžet, životi ljudi, rezervat Uvac, mladunci beloglavog supa i zdrav razum građana. Ta igračka mu je omiljena, baš kao i Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije.

Posledice antikulturne politike koja se sprovodi sa medija sa nacionalnim frekvencijama biće vidljive dugo. Ona i služi tome da građani ne razlikuju dobro od lošeg, laž od istine, rialiti od stvarnosti. Pogledajte sastav „Narodne“ skupštine bez legitimeta i opozicije. Kom žanru pripada? Žanru pink rialitija. Za doprinos Mitrovića u uništavanju zdravog razuma i kritičke javnosti u Srbiji, vlast mu je  oprostila mnoge žrtve. Mladučad beloglavog supa su neprimetni u dugom nizu.

Nјih će spašavati meštani. „Meštani“ će zaštiti i Srbiju. Javnost u Srbiji sazreva i uskoro će povratiti vlasništvo nad javnim dobrima. Mitroviću se moraju oduzeti igračke. Od nacionalnih frekvencija do zaštićenih vrsta”, saopšteno je iz Gradskog odbora Narodne stranke u Užicu.