Pocetna Društvo Manje pozitivnih u odnosu na uzorkovane

Manje pozitivnih u odnosu na uzorkovane

811
0
Podelite

U poslednjih sedam dana registruje se blago poboljšanje epidemiološke situacije u Zlatiborskom okrugu. Broj uzorkovanih briseva na dnevnom nivou je oko 250, a radi se o velikom broju zbog kontrolnog testiranja pacijenata koji su bili pozitivni na COVID- 19 tokom jula meseca, kao i osoba koje imaju simptome kovida.

-Krajem juna i u julu mesecu procenat pozitivnih lica na COVID-19 u odnosu na broj uzorkovanih sumnji iznosio je između 50 i 70 odsto, dok se u prethodnih sedam dana registruje smanjenje procenta pozitivnosti i iznosi oko 10 odsto pozitivnih na COVID -19 u odnosu na uzorkovane -navodi analizirajući podatke mr sci med Aleksandra Andrić, načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Užice.

Prema podacima koje Zavod za javno zdravlje Užice dobija iz zdravstvenih ustanova sa područja Zlatiborskog okruga registruje se smanjenje broja hospitalizovanih pacijenata i broja pregleda u kovid ambulantama.

-Kako bi se epidemiološka situacija poboljšala neophodno je strogo se pridržavati mera za sprečavanje širenja COVID-19 infekcije, nošenje maski u zatvorenom prostoru, održavanje fizičke distance najmanje 2 (dva) metra, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao i izbegavanje okupljanja-zaklljučila je dr Andrić.