Pocetna Kultura On line “Licidersko srce”

On line “Licidersko srce”

1349
0
Podelite

vanaesti Međunarodni dečji festival foklora „Licidersko srce“ biće onlajn festival, sa direktnim prenosom u realnom vremenu, ali i sa mogućnošću odloženog praćenja. Festival će trajati tri dana (15-17. Avgusta 2020. godine) od 20.00 do 21.30, kaže Ivana Cvetković iz Udruženja građana Era, koje i organizuje ovaj festival.

“U želji da ni u godini pandemije verusa korona, kad su otkazane ili na neodređeno vreme odgođene skoro sve manifestacije i javni skupovi u Srbiji i svetu, ostvarimo neprekidno trajanje  jednog od najdražih festivala u ovom delu sveta – odlučili smo da  naš festival održimo u onlajn obliku. Verujemo da će ovo prilagođavanje trenutnoj situaciji biti i svojevrsna nova i lepa osobenost našeg dečjeg festivala folklore,” kaže Ivana Cvetković.

Na ovogodišnjem on line Liciderskom srcu učestvuju ansambli iz 15 zemalja sveta (Meksika, Kolumbije, Perua, Egipta, Turske, Francuske, Belorusije, Bugarske, Italije, Poljske, Slovenije, Nemačke, Moldavije, Bosne i Hercegovine – Republike Srpske i Srbije) koji će prvo dati video poruku prijateljstva  i podrške festivalu i nakon toga prikazati svoj folklorni igrački  program.

Festivalski program  se emituje preko FB stranica Udruženja Era, Užice i ICFF Licidersko srce, Erinog jutjub kanala, Regionalne TV 5 Užice, i drugih portala, i internet stranica u Srbiji i Republici Srpskoj.

Podsetimo, udruženje ERA iz Užica od 2009. godine organizuje Međunarodni dečiji festival folklora  „Licidersko srce“, a suorganizatori su: Grad Užice, Turistička organizacija Zlatibor i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.