Pocetna Društvo Remont za toplu zimu

Remont za toplu zimu

818
0
Podelite

Ozbiljnije zahvate imali smo na kotlu u kotlarnicama „Lipa“, „Sevojno“ i „Četvrti puk“. Radovi su još u toku u kotlarnici „Blok Zlatibor“. Pažnja je posvećena podstanicama, radi se zamena cirkulacionih pumpama novim, sa frekventnom regulacijom i na sistemima za održavanje pritiska – kaže Branko Filipović, izvršni direktor “Gradske toplane Užice”

Letnje mesece Gradska toplana Užice provodi radno i u toku je dalji remont postrojenja kako bi sledeću grejnu sezonu dočekala spremno. Toplana greje preko 6000 užičkih stanova ili skoro trećinu građana Užica.

– Gradska toplana Užice“ remontni period provodi radno, a poslednjih dana mogu reći i užurbano, jer 1. septembar uobičajeno za toplanu predstavlja datum kada se pravi presek stanja, sagledavaju mogućnosti i potrebe i prave poslednji planovi za nerealizovane radove, a sve zbog specifičnosti samog posla. Podsetiću, da se od 20. septembra do 1. oktobra  vrši pokretanje sistema, odvijaju hladne i topla proba. Sve to zbog eventualnog zahlađenja i početka grejne sezone od 1. oktobra – navodi Branko Filipović, izvršni direktor užičke toplane.

Branko Filipović, izvršni direktor užičke toplane

Sam remontni period provodimo u otklanjanju havarija i nedostataka na sistemu koje smo uočili u prethodnom periodu. Po kotlarnicama je izvršeno čišćenje i šamotiranje kotlova, kao i otklanjanje sitnih nedostataka. Ozbiljnije zahvati su otklonjeni na kotlu u kotlarnicama „Lipa“, „Sevojno“ i „Četvrti puk“. Radovi su još u toku u kotlarnici „Blok Zlatibor“. Pažnja je posvećena podstanicama, radi se zamena cirkulacionih pumpama novim, sa frekventnom regulacijom i na sistemima za održavanje pritiska. Povećan je kapacitet u podstanici Želje Đurića 2 i izrađena nova podstanica u D. Tucovića 125. Po potrebi su menjani izmenjivači toplote. Pored ovih radova, redovno su servisirani i baždareni kalorimetri – kaže Filipović. On dodaje da su radovi na toplovodima rađeni samo  tamo gde je iskazana potreba i to u Ulici Višesava Bugarinovića i u  Ulici Dimitrija Tucovića  od broja 133 do 125.

– U planu je izmeštanje toplovoda za crkvu u Sevojnu, čime se omogućova pristup i  zbog izgradnje fiskulturne sale.  Takođe planirana je zamena toplovodne izolacije duž Carinskog potoka. Za kraj remontnog perioda ostaje servisiranje i podešavanje rada gorionika i to se poklapa sa toplom probom sistema. Treba napomenuti da su energenti obezbeđeni, skladišta puna, tako da mogu slobodno reći da ulazimo spremni u  predstojeću grejnu sezonu – navodi Branko Filipović, izvršni direktor užičke gradske toplane u kojoj je remont postrojenja u završnici.