Pocetna Društvo Prvaci sa maskama u školskim dvorištima

Prvaci sa maskama u školskim dvorištima

1357
0
Podelite

U užičkim osnovnim školama prijem prvaka protekao je bez priredbi uz poštovanje zaštitnih mera zbog epidemije koronavirusa. Umesto da svi budu u isto vreme u školi sada su podeljeni u grupe, sa maskama i po utvrđenoj satnici se upoznaju sa učiteljima. Učenici su podeljeni u dve grupe, tako da  će nastavu pohađati od 7,30 a druga grupa od 10, 15 časova.

-Radujem se što polazim u školu i što ću upoznati puno dece. Malo mi je neobično pod maskom ali znam da moram da je nosim jer je koronavirus- rekla je Lena Perišić, učenica prvog razreda.

– Škola je lepa i divna, naučićemo slova i brojeve. Moramo da se trudimo da dobijamo petice i da se igramo. Maska mi ne smeta a nosim je zbog koronavirusa u školi i u prodavnici- objasnio je Andrija Stanojčić, prvak.

Nova školska godina počinje u sasvim drugačijim okolnostima kada je naša zemlja u epidemiji koronavirusa.

-Pravi trenutak da vi đaci prvaci postanete pre svega odgovorni prema sebi i prema svima u okruženju. Danas ste zakoračili u svet obrazovanja, koračajte hrabro, iskoristite svaki dan da naučite nešto novo, da savladate nove veštine i u kranjem slučaju nije ni važno kakve ćete dobijati ocene, važno je da odrastete u poštene, prave i vredne ljude- poručila je prvacima dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

U Osnovnoj školi “Nada Matić” upisano je pet odeljenja od kojih je jedno u izdvojenom odeljenju u Gostinici.

-Potrudićemo se da vam školski dani koliko je to moguće u ovim uslovima budu radni i bezbrižni a vaši učitelji će vas uvesti u svet slova i brojeva, muzike, igara, boja i da ćete se družiti sa vršnjacima i vredno učiti- poručila je Branislava Jovičić, direktorka škole.

Učenici sa učiteljima upoznaju se na pola sata i bez ulaska u školu, postupajući po uputstvima Ministarstva prosvete i Kriznog štaba.