Pocetna Društvo Jedinstveno upravno mesto u Užicu

Jedinstveno upravno mesto u Užicu

1831
0
Podelite

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas u Užicu Jedinstveno upravno mesto na kome će građani moći brže i jednostavnije da završe poslove koje imaju veze sa upravom bilo da je u pitanju dečji dodatak, matična služba, lokalna poreska administracija i drugo.

Jedinstveno upravno mesto nalazi se u prizemlju Gradske kuće u prostoru nekadašnje pisarnice   koja je za ove potrebe renovirana i u kojoj se nalazi nova računarska i digitalna oprema.

-Želimo kao uprava da budemo servis građana, a ne da budu primorani da idu na pet-šest različitih mesta za prikupljanje dokumenata kako bi završili neku administrativnu stvar koja se tiče elementarnih životnih situacija. Postoji devet šaltera, objedinjene procedure, matičare, dečji dodatak i sve ostale sadržaje u skladu sa dostupnom regulativom obuhvatili smo na jednom mestu – naveo je Ružić.

On je podsetio da je pilot-projekat uveden 2018. godine i do sada je otvoreno devet upravnih mesta, a završeno još šest.  Ministar je rekao da će projekat biti nastavljen do kraja godine  i da je za ovu namenu opredeljeno 20 miliona dinara.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević podsetila je da su urađeni kompletni radovi na adaptaciji prostora i nabavljena nova kompjuterska oprema i nameštaj na Jedinstvenom upravnom mestu od danas na usluzi građanima.

– Projekat je finaniran od strane Ministarstva  državne uprave i lokalne samoupra, vrednost je 8 miliona dinara uz učešće Grada Užica od 10 odsto. Prednost je što naši sugrađani neće morati da obilaze druge institucije  i kancelarije i sve usluge će moći da dobiju na jednom mestu – rekla je gradonačelnica koja se ovom prilikom zahvalila resornom Ministarstvu na podršci.

Ministar Ružić je naveo da je cilj da do kraja godine što više gradskih uprava i lokalnih samouprava u Srbiji dobije jedinstveno upravno mesto i podsetio na realizovane projekte u Okrugu.

– Na teritoriji Zlatiborskog okruga Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućilo je realizaciju projekata u vrednosti preko 50 miliona dinara. Urađena je  rekonstrukciju partera Narodnog muzeja koji pokriva ceo region i Kulturni centar u Gradskoj opštini Sevojno. U opštini Kosjerić radimo projekat energetske efikasnosti i zaštite fasade opštine koja je stara šest decenija sa skormnim sredstvima od 5,5 miliona dinara – naveo je ministar u Užicu.