Pocetna Požega Bez besplatnog prevoza u Požegi

Bez besplatnog prevoza u Požegi

825
0
Podelite

Od juče u Požegi nema besplatnog javnog prevoza. Ova odluka, koju su u petak usvojili članovi Opštinskog veća, najviše će pogoditi đake koji putuju do škole. Razlog za ovu promenu stoji u činjenici da je novac iz opštinskog budžeta za ove namene već potrošen. Dok pitanje organizovanja javnog prevoza kroz projekat javno- privatnog partnerstva ne bude regulisano putnicima ostaje da se snalaze sami.

Učenicima osnovnih škola koji putuju, opština će za septembar refundirati troškove prevoza. Sredstva će, nakon prijava u školama, biti uplaćena na kraju meseca na žiro-račun roditelja, kaže zamenik predsednika opštine Ivan Novaković.

„Roditeljima ćemo isplaćivati novčana sredstva koja su neophodna za samostalno organizovanje prevoza. Sredinom semptembra roditelji će podneti zahtev za refundaciju troškova i onda će opštinska uprava početkom narednog meseca za mesec septembar refundirati roditeljima novčana sredstva za prevoz učenika”, rekao je Novaković.

Takođe navodi da opštinska uprava u međuvremenu sprovodi potrebne procedure oko dobijanja saglasnosti za projekat javno-privatnog partnerstva i nada se da će javni prevoz u opštini po tom principu zaživeti do kraja godine.