Pocetna Sport Srebrna medalja za Aleksandra Radišića

Srebrna medalja za Aleksandra Radišića

755
0
Podelite

Zlatiborski paraatletičar, Aleksandar Radišić, osvojio je srebrnu medalju u bacanju čunja (klasa F-51) na Prvenstvu Srbije koje je održano prethodnog vikenda u Kruševcu. U prethodne dve godine, Radišić je osvojio i dve bronze na Zimskom prvenstvu Srbije.

-Ostvario sam rezultat od 27.46 metara, čime sam jako zadovoljan. Zimus smo odradili odlične pripreme za sezonu, gde smo se u martu pripremali u Baru, zatim nas je očekivalo takmičenje u Splitu, ali sticajem okolnosti to je odloženo, zbog koronavirusa. Sezona je bila jako duga i teška, jer ni sami nismo znali kada će biti neko takmičenje. Zato kada pogledam celokupnu situaciju, izuzetno sam zadovoljan srebrnom medaljom na ovom takmičenju- kaže Aleksandar Radišić.

On dodaje da je sezona već pri kraju i da ga očekuje još samo jedan miting u Gornjem Milanovcu, koji će se održati u oktobru, ali i da nakon pauze od dve sedmice već počinju pripreme za narednu sezonu. Ako sve bude kako treba, naredne godine u martu trebalo bi da se održi Evropsko prventsvo u Poljskoj, kao i Paraolimpijada u Tokiju.

Aleksandar trenutno zauzima 9. mesto na Svetskoj rang listi, a nada se da će dogodine taj rezultat biti još bolji.