Pocetna Društvo Dogradnja vrtića u Sevojnu

Dogradnja vrtića u Sevojnu

1076
0
Podelite

U vrtiću “Maslačak” u Sevojnu počeli su radovi na dodatnom proširenju kapaciteta izgradnjom prostora od 100 kvadrata za smeštaj oko 30 mališana koji su na listi čekanja. Rok za završetajk radova je 60 dana. Za dogradnju radne dečije sobe  opredeljeno je oko 9 miliona dinara od Ministarstva za demografiju i populacionu politiku uz učešće Grada u projektu sa 3,6 miliona dinara.

-Dogradnjom ovog prostora rešićemo u budućnosti problem smeštajnog kapaciteta dece iz Gradske opštine Sevojno. Trenutno je u ovoj ustanovi upisano 290 mališana, a na čekanju je  22  dece – rekla je Veselinka jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

Ona je navela da prošle godine već je dograđena  jedna soba i tada su primljena sva deca na čekanju, ali se u međuvremenu javila potreba za smeštajem još dece i zato se pristupilo dodatnom proširenju kapaciteta.

Dr Jelena Raković Radivojević istakla je da su zajedno Grad Užice i Predškolska ustanova uradili projekat dogradnje vrtića sa kojim su konkurisali i obezbedili sredstva od Ministarstva za demografiju i populacionu politiku

-Ministarstvo je opredelilo oko 19 miliona dinara za projekte u Užicu. Oko 9 miliona dinara je za dogradnju radne dečije sobe u vrtiću u Sevojnu uz učešće Grada u projektu sa 3,6 miliona dinara. Ostala sredstva iskorišćena su za nabavku dva automobila za Dom zdravlja i za nabavku jednog ultrazvučnog aparata-precizirala je gradonačelnica Raković Radivojević.

Ona je najavila i nova ulaganja u narednom periodu kako bi sva deca imala mesto u vrtićima. U toku sledeće godine biće dograđene dve radne sobe u vrtiću “Neven” kod stadiona, a u planu je da se nađe lokacija u širem gradskom jezgru za izgradnju novog vrtića jer postoji određen broj dece koji čekaju svoje mesto u vrtiću.

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić izrazio je zadovoljstvo rešavanjem problema smeštaja dece u vrtiću.

-Nadam se da ćemo za 2,5 godine ponovo morati da radimo još jednu sobu. Mislim da je zadovoljstvo svih građana Sevojna da nas bude što više-naglasio je Marić i podsetio da su već u proteklom periodu prošireni kapaciteti.

Na poslednjem prijemu dece u Predškolsku ustanovu Užice ostalo je ukupno oko 200 mališana na čekanju, od kojih je preko 170 gradu.