Pocetna Društvo Nakit koji vas čini posebnim

Nakit koji vas čini posebnim

560
0
Podelite

Dobar nakit, kao što su: minđuše, ogrlica, broš ili narukvica, jedan obični komad odeće učiniće potpuno drugačijim. Dve prijateljice, Karolina Cvetić i Biljana Đokanović, pretvorile su svoj hobi izrade unikatnog nakita u posao i otvorile radnju u kojoj možete pronaći zanimljiv, ručno rađen ženski, ali i unikatan nakit za muškarce. Cilj im nije kako kažu, zarada nekog velikog novca, već žele da rade nešto kreativno, da su duhovno ispunjene i ostanu mirne glave.

-Ideju smo dobile sasvim slučajno, kada smo šetajući Beogradom, naišle na jednu zanimljivu radnju u kojoj je bilo dosta ručno rađenog nakita. Tada smo pomislile, pa zašto ne bismo i mi
počele nešto ovako. Videle smo da imamo smisla. Vrlo brzo, ljudi oko nas počeli su da traže da i njima nešto napravimo, pa je tako sve i počelo- kažu naše sagovornice.

Kako ističu, ima tu dosta boja, materijala i trebalo je malo vremena da se sklope kockice i da nauče koja boja se slaže sa kojom ili kamenčić, da bi sve dobilo kompaktan izgled.

-Dešavalo se i da sklopimo nešto, pa se same smejemo tome. Ipak, važno je da se tražiš u tome i vidiš da što se duže baviš time, više stvari učiš iznova- objašnjavaju one.

Ni same nisu slutile da imaju umetničku crtu u sebi, dok nisu počele ozbiljnije da se bave ovim poslom.

One dodaju da im je u samom početku rada, dok još nisu imale uslove za otvaranje radnje, pomogao internet i oglašavanje putem digitalnih medija, naročito to što Karolina ima smisla
za fotografiju. Tako su se trudile i da svaka fotografija nakita izgleda posebno i unikatno.

Ipak, za neku ozbiljniju priču, kako kažu, važniji je neposredan kontakt sa ljudima.

– Pravile smo, po porudžbini i narukvice sa horoskopskim znacima. Trudimo se da uvek napravimo neki drugi komad, ne ponavljamo kombinacije. U izradi dosta koristimo poludrago
kamenje. Ne patimo od trendova šta je aktuelno, radimo uglavnom ono što se nama sviđa- objašnjavaju Karolina i Biljana.

Biljana kaže da se nekada desi da ceo dan nema inspiraciju da napravi bilo šta, ali da joj to nije problem jer ne voli da radi ništa na silu. Opet, nekad se desi super dan, kada sklopi i više ogrlica za kratko vreme. Karolina je sa druge strane jako uporna.
U ponudi su i muške narukvice.

– Muškarci koji ovde dolaze uglavnom su oni koji imaju svoj stil, vrlo su zanimljivi likovi, koji imaju svoj stav i drže do sebe. Važno nam je da se uvek vrate, preporuče nas, predlažu nam neke svoje kombinacije, što nam posebno imponuje- kažu naše sagovornice.

Biljana dodaje da u ponudi imaju i broševe, kao i lančiće za naočare, koji su dosta zapostavljeni, ali koji mogu da znatno osveže ili daju lični pečat nekom komadu odeće.

-Volimo povratnu reakciju naših mušterija. Želimo da svi koji dođu, odu nasmejani odavde – kaže Biljana.

Ova originalna, zanatska radnja, PerLina, nalazi se u blizini Narodnog muzeja, na putu ka Dovarju.

-U ovom delu grada i nema baš velikog prometa ljudi, jer su Užičani navikli da cirkulišu po centru, međutim nadamo se da će se i to promeniti- kažu naše sagovornice.

Za sada su zadovoljne prodajom, ali uvek može bolje, pa se naše sugrađanke nadaju da će tako biti i u narednom periodu.

-Bavljenjem nekom umetnošću danas, na žalost, nećete steći neko veliko materijalno, ali duhovno bogatstvo sigurno hoćete- saglasne su Biljana i Karolina.

Ostavite odgovor