Pocetna Košarka Sutra kreće KLS liga

Sutra kreće KLS liga

1070
0
Podelite

Početak domaće KLS lige, kreće sutra 26. septembra, a košarkaše Slobode čeka već prva, teška utakmica protiv Vojvodine iz Novog Sada. Iz Slobode kažu da će biti preduzete sve mere predostrožnosti, kako bi se mogućnost zaraze koronavirusom
smanjila na minimum.

-Plan je da se igra 5,6, kola, negde do početka novembra, kada će ovo takmičenje biti prekinutu zbog ABA 2 lige, koja počinje u novembru, nakon čega će se nastaviti. Razmatra se i mogućnost igranja utakmice sa 20% dozvoljene publike, ali još ništa nije sigurno- rekao je trener Slobode, Vladimir Lučić.

On je dodao da je zadovoljan kako su momci podneli sve fizičke napore, što se moglo videti u kontrolnim utakmicama, kao i da su spremni za početak oba takmičenja. Već početkom novembra, planirana je i ABA 2 liga, koja će se igrati u balon sistemu, gde će sve ekipe biti izolovane dok samog kraja takmičenja.

-Ove godine planirano je da se celo takmičenje održi u Užicu i na Zlatiboru, ali to još zvanično nije potvrđeno. ABA 2 liga će se ove godine igrati jednokružno, ukupno 13 kola, prvih sedam se igra u novembru, a drugih šest u januaru, nakon čega će se igrati i plej-of- istakako je Lučić.

Iz Slobode kažu da, kada je u pitanju bezbednost, svi igrači, kao i stručni štab biće testirani, dok će posebne mere predostrožnosti biti preduzete kada je u pitanju ABA 2 liga, gde će takmičari biti testirani u samoj dvorani pred početak mečeva.