Pocetna Društvo Novi eksponati u užičkom Parku nauke

Novi eksponati u užičkom Parku nauke

1033
0
Podelite

Park nauke Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice  (RCU) dobio je dva naučna eksponata i to stub daljinar i numerički magnetni sto u okviru Javnog poziva Centra za promociju nauke. Vrednost eksponata je 150 000 dinara a nalaze se ispred zgrade RCU.

-Stub daljinar pokriva oblast geografije a strelice pokazuju strane sveta i udaljenost gradova ili značajnih mesta, kao i sagledavanje geografskih pojmova. A numerički magnetni sto predstavlja eksponat namenjen integraciji sadržaja iz oblasti fizike, umetnosti i matematike. Eksponati omogućavaju svim posetiocima Parka nauke aktivno učešće bez obzira na uzrast- istakla je Milena Vićević, direktorka RCU.

Ivana Jovanović, stručna saradnica RCU pozvala je sve zainteresovane da posete Park nauke i da steknu nova znanja.

-Posetioci mogu da dobiju šira znanja iz geografije, gde se nalazimo u odnosu na polove, ali i nešto više o magnetizmu, da budu kreativni i nešto novo nauče-navela je Jovanović.

PPodsetimo, prvi eksponat u užičkom Parku nauke je muare efekat postavljen pre dve godine u dvorištu Crvenog krsta i Umetničke škole Užice. Uskoro od Centra za promociju nauke treba da stigne i kaleidoskop kao nadogradnja muare efektu.