Pocetna Društvo Korona uskratila niz manifestacija za Dan grada   

Korona uskratila niz manifestacija za Dan grada   

735
0
Podelite

Zbog epidemiološke situacije koja nalaže mere opreza Dan grada Užica, 9. oktobar ove godine neće biti obeležen nizom kulturnih i sportskih manifestacija.

Predsednik Gradske skupštine Užica, Branislav Mitrović najavio je održavanje svečane sednice u petak u 13 časova u sali Narodnog pozorišta na kojoj će pored odbornika prisustvovati i četrnaest dobitnika priznanja i nagrada Grada Užica.

-Pored njih svečanosti će prisustvovati i dobitnici zahvalnica za dobrotu, požrtvovanje, solidarnost  i humanost, odnosno 34 predstavnika institucija, kompanija, firmi i svi oni koji su protekle teške mesece učinili snošljivijim, bilo svojim aktivizmom, donacijama, ili na drugi način – rekao je Mitrović.

Čestitku povodom Dana grada Užičanima će na sednici uputiti gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, a ove godine zbog pandemije izostaće prisustvo predstavnika gradova-pobratima Užica među kojima Velesa, Ljutomera, San Marina i Kurska.

-Na Dan grada, 9. oktobra na lokalnim televizijama i portalima biće prikazan film o Užicu čiji su protagonisti veliki-mali Užičani koji su u vremenima i decenijama iza nas dali veliki doprinos razvoju našeg grada  i utkali sebe u njegove temelje – naveo je predsednik Gradske skupštine Mitrović uz objašnjenje da izostanak tradicionalnih programa za Dan grada jeste “mera” izazvana epidemiološkom situacijom uz želje da iduća godina bude propraćena sa nizom slavljeničkih kulturnih i sportskih programa.

Užice obeležava 9. oktobar kao svoj dan, kada se njegovo ime prvi put pominje u jednom dubrovačkom spisu 1329. godine.