Pocetna Kultura Podela obeleživača za knjige

Podela obeleživača za knjige

1083
0
Podelite

Povodom Dečje nedelje na platou ispred Narodne biblioteke Užice organizovana je podela obeleživača za knjige.Obeleživači su izrađeni u saradnji sa svim užičkim osnovnim školama.
Jasmina Luković, bibliotekarka Dečjeg odeljenja rekla je da ove godine Dečju nedelju obeležavaju na drugačiji način zbog epidemije Covid-19.

-Nismo pravili radionice kako bismo izbegli okupljanje dece na jednom mestu već smo u saradnji sa školama sproveli akciju odslikavanja obeleživača. Deca su imala zadatak da iskažu svoju kreativnost na temu „Podeljena sreća dva puta je veća“, što i predstavlja slogan ovogodišnje Dečje nedelje. U ovoj akciji učestvovalo je 700 učenika od prvog do osmog razreda, a njihov trud nagrađen je besplatnom članarinom-istakla je Luković.

Deca su izrazila svoju kreativnost i stvaralaštvo na obeleživačima.

– Crtali su školu, igru, momente kada su srećni i raspoloženi želeći tu sreću da podele sa svojim drugovima i sugrađanima-rekla je Mirjana Radovanović Pejović, školska bibliotekarka Osnovne škole “Dušan Jerković” i predsednica Društva školskih bibliotekara Srbije.

Cilj ove akcije je da se sugrađanima skrene pažnja na Dečju nedelju, a zainteresovani obeleživače mogu preuzeti tokom nedelje na odeljenjima za decu i odrasle.