Pocetna Društvo Rekonstrukcija sportskog terena

Rekonstrukcija sportskog terena

960
0
Podelite

U Velikom parku sugrađani će dobiti potpuno rekonstruisan teren sa veštačkom travom, površine 600 metara kvadratnih, u koje je Ministarstvo omladine i sporta uložilo oko tri miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Užica, Dragoljub Stojadinović, istakao je da pored rekonstrukcije ovog, u toku izgradnja još dva igrališta u Sevojnu i na Gradskoj plaži.

-Potpuno će biti zamenjena veštačka trava, zatim biće zamenjen deo metalne ograde i potpuno će biti zamenjena drvena ograda. Takođe, i rasveta će biti rekonstruisana. Moram da napomenem da se sredstvima Ministarstva omladine i sporta finansiraju još dva igrališta, u Sevojnu i na Gradskoj plaži, te da će sportske hale u Sevojnu, kao i dugoočekivana hala u Krčagovu, verovatno biti završene do kraja godine, najavio je Dragoljub Stojadinović.

Stojadinović je dodao i da pored ulaganja u školski i rekreativni sport, grad podržava i sportske klubove, te da je prošle nedelje u hali Veliki park instaliran najsavremeniji semafor, što je bio i preduslov da se KK Sloboda takmiči u ABA 2 ligi.

Ideja je da se u budućem periodu sadržaji u Velikom parku dodatno oplemene.

-Plan je da u nekom narednom periodu pripremimo projekt za još jedno dečije igralište, za decu malo većeg uzrasta, kao i skejt park- najavio je direktor JP Užice razvoj, Nikola Maksimović.