Pocetna Društvo Novi most u centru Kosjerića

Novi most u centru Kosjerića

1036
0
Podelite

Petnaest dana pre ugovorenog roka u saobraćaj je pušten novoizgrađeni most na reci Skrapež u strogom centru grada. Za sedam meseci radnici preduzeća “Ratko Mitrović” iz Čačka prvo su morali da sruše stari most, koji je načet zbom vremena i poplavama, odslužio svoje. I u toku gradnje Čačani su imali probleme sa poplavom ali su pre roka uspeli da premoste reku i spoje dva dela opštine.

Izgradnju mosta finansirala je Vlada Srbije preko kancelarije za upravljanje javnim radovima. Rušenje starog i izgradnja novog mosta na istom mestu koštala je 68 miliona dinara. I lokalna samouprava je odrešila kesu za 2,5 miliona dinara za dodatne radove.

-Nije bilo svečanog otvaranja, nije bilo ni presecanja vrpce iako se radi o važnom objektu. Jednostavno, zbog kiše i korone nije bilo vreme za okupljanje građana. Čim je postavljena i asfaltna podloga nije imalo smisla da više mučimo vozače alternativnim praavcima. Ostalo je još da izvođač radova završi kanalizaciju na desnoj obali reke sa većim promerom cevi, kompletira signalizaciju i uredi parkink prostor oko hotela “Olimpik”. Izostalo je slavlje ali sadašnje i buduće generacije imaće lep i siguran most koji će krasiti centar varoši, – kaže Žarko Đokić prvi čovek opštine Kosjerić.