Pocetna Društvo Aktivnosti u Dnevnom boravku

Aktivnosti u Dnevnom boravku

776
0
Podelite

Svakodnevno funkcionisanje Dnevnog boravka usmereno je na rad sa decom, za decu i njihovu dobrobit, tako da se ova nedelja ne razlikuje mnogo od ostalih dana u toku godine kada realizuju različite radionice i aktivnosti.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i radi poštovanja mera prevencije sprečavanja širenja koronavirusa obeležavanje Dečije nedelje nije prošlo uobičajeno. Aktivnosti u Dnevnom boravku su organizovane bez saradnje sa drugim ustanovama i udruženjima.

Prilikom planiranja ovih aktivnosti stručni radnici ,,Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju” su sledili slogan ,,Podeljena sreća dva puta je veća” koji je obeležio ovogodišnju Dečiju nedelju u Republici Srbiji.

-Povodom obeležavanja Dečje nedelje su organizovane raznovrsne aktivnosti. Dečja nedelja ukazuje na pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti, pa smo tokom ove nedelje uvežbavali glumačke tačke sa kojima ćemo se predstavljati kada se za to stvore uslovi. Omiljene radionice deci su upravo dramske, a u okviru njih korisnici uz pomoć vaspitača vežbaju skečeve iz serijala ,,Vruć vetar” koji sprovode kroz ,,Radionice glume” u organizaciji Udruženja invalida, dečije i cerebralne paralize. Učešćem u ovim radionicama, korisnici su izrazili zadovoljstvo, stekli samopouzdanje i pozitivne emocije, navode iz Dnevnog boravka.

U okviru psiho-socijalne radionice na temu ,,Sreća” govorilo se o lepim događajima, situacijama i trenutcima koji podstiču pozitivne emocije.

U toku Dečije nedelje zaposleni su organizovali kreativnu radionicu u kojoj su deca, mladi i odrasli ukrašavali ram za fotografisanje. Motivi na ramovima su bili po izboru korisnika. Izrađene fotografije su upotrebljene za zajednički pano.

Ovoj kreativnoj radionici prisustvovali su Slobodan Grbić, gradski većnik za socijalnu politiku, Dragica Milosavljević, direktorka Gradskog centra za usluge socijalne zaštite i Milena Stanišić, koordinatorka Dnevnog boravka.