Pocetna Sport Uspešan vikend za atletičare AK “Mladost”

Uspešan vikend za atletičare AK “Mladost”

655
0
Podelite

Protekli vikend bio je veoma uspešan za članove Atletskog kluba „Mladost“ iz Užice. Na dva državna prvenstva osvojili su tri zlatne medalje.

U subotu je u Vršcu održano Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. U konkurenciji seniora prvo mesto osvojio je Milan Mitrović, član Mladosti iz Užica. Raduje činjenica, da se Milan uspešno oporavio od povrede, i da je posle tri osvojene bronzane medalje na Prvenstvima Srbije u polumaratonu, na 3000 stipl i 5000m postao šampion države u planinskom trčanju. Pred njim je novi izazov, a to je Prvenstvo Srbije koje će se održati u Zaječaru 31.oktobra. Na tom takmičenju Milan brani titula prvaka, osvojenu prošle godine. Na Prvenstvu Srbije u krosu, nastupiće ekipno seniorska ekipa AK „Mladost“ u sastavu: Milan Mitrović, Bojan Stanišić, Petar Božović, Predrag Ranđelović, koji će pokušati da osvoje ekipno titulu prvaka Srbije, i da se plasiraju na Kup šampiona u krosu za 2021 godinu.

U subotu je održano Prvenstvo Srbije za veterane u Sremskoj Mitrovici. Petar Božović, član Mladosti osvojio je dva prva mesta u konkurenciji na 800m i 3.000m. Posle osvojena dva prva mesta na Prvenstvu Srbije u dvorani, toj kolekciji Petar je dodao i ove dve titule.