Pocetna Društvo Podeljeno 400 sadnica za domaćinstva

Podeljeno 400 sadnica za domaćinstva

704
0
Podelite

U okviru akcije “16 000 stabala za 16 000 ložišta” koju je organizovao Grad Užice građanima koji su se prijavili podeljeno je 400 sadnica javora i jasena. Ova akcija organizovana je radi   sprovođenja mera za smanjenje aerozagađenja.

Vuk Čitić,učenik Osnovne škole “Slobodan Sekulić” dan posle sedmog rođendana  preuzeo je sadnice da bi ih posadio u dvorištu svog dede u Vrelima. Zajedno sa roditeljima došao je po sadnice a kako kaže ideja je bila dedina, a on će tek naučiti koliko je važno posaditi drvo.

-U gradu ima 16000 individualnih ložišta, koja su jedan od najvećih zagađivača vazduha, pa je Grad rešio da svim vlasnicima individualnih ložišta pokloni po jednu sadnicu belog jasena ili mleča koje treba da zasade u svom dvorištu. Zbog epidemiološke situacije sa korona virusom sadnice se dele sada umesto za prolećnu sadnju-rekla je Nada Jovičić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine.

Ova akcija koja se finansira iz budžeta biće nastavljena, kao i projekat  “Udahnimo život prirodi” preko Ministarstva za zaštitu životne sredine u okviru koje je pošumljeno preko pet hektara u gradu, a u planu je još devet hektara novih zasada.