Pocetna Sport Šest medalja za karatiste

Šest medalja za karatiste

834
0
Podelite

Karatisti Karate kluba „Užice“ osvojili su šest medalja prethodnog vikenda na Prvenstvu Srbije za kadete i juniore u katama i borbama. Ovo takmičenje održano je u Kragujevcu u hotelu Šumarice.

U subotu, kadetkinje KK „Užice“ u sastavu Aleksandra Rogić, Teodora Despić, Petra Gajić, Marija Bajić i Jana Ilić osvojile su treće mesto, pobedivši ekipu „Zvečana“ u borbi za bronzanu medalju. U pojedinačnim nastupima najuspešnija je bila Aleksandra Rogić u kategoriji do 54 kilograma, koja je posle tri ubedljive pobede, zaustavljena u finalu zauzevši drugo mesto. Petra Gajić i Marija Bajić u istoj kategoriji ostvarile su po dve pobede, ali nisu uspele da se domognu medalja. Teodora Despić u kategoriji preko 54 kilograma izgubila je meč u prvom kolu.

U nedelju je nastupila muška kadetska ekipa u sastavu Pavle Ristović, Kristian i Demian Delić, Luka Bakić i Ivan Dunjić. Pobeđene su ekipe „Hajduka“ iz Kule i „Radničkog“ iz Obrenovca, da bi u finalu bili zaustavljeni porazom od „Borca“ iz Čačka i tako zauzeli visoko drugo mesto.

U pojedinačnim nastupima Lidija Trmčić juniorka do 48 kilograma je posle dve pobede poražena u polufinalu rezultatom 1:1, da bi u borbi za treće mesto osvojila bronzu. Kod kadeta do 70 kilograma istakao se Pavle Ristović koji je posle tri pobede poražen u polufinalu, da bi u borbi za treće mesto pobedio takmičara iz Gornjeg Milanovca. Ivan Dunjić u kategoriji kadeta do zelenog pojasa osvojio je srebrnu medalju. Vasilije Gudović kod junira
do 76 kilograma posle jedne pobede, zaustavljen je u četvrtfinalu.

-Veliki uspeh naših sportista. Sjajno su se borili i ostavili srce na tatamiju. Pokazali su kako se bori za svoj klub i grad. Aleksandrina i Lidijina medalja su trebale da bude sjajnije, ali ovaj
put je nedostajalo malo sportske sreće- rekao je trener Miloš Ršumović.