Pocetna Hronika Kome smeta “downhill” staza?  

Kome smeta “downhill” staza?  

824
0
Podelite

Za nepunih godinu dana ostvarili su podvig i u vreme vanredne situacije i korone dvojica užičkih srednjoškolaca Luka Mirković i Nikola Tanasković napravili su 500 metara dugu strmu stazu na Vujića brdu za sve koji vole brdski biciklizam i strmine kako bi na njoj trenirali ili se takmičili.

Nažalost njihov podvig, slobodno vreme utrošeno na stvaranju mesta na kome će se baviti ovim sportom nekome je zasmetao. Protekle subote zatekli su haos na stazi.

-Nikola je prvi video i zatekao stazu u haosu negde oko 11 sati protekle subote i poslao mi odmah slike i zvao me. Otišli smo i pregledali celu stazu i videli puno, puno smeća po celoj stazi. Dva skoka su polomljena i uništena, ukraden sav alat sa staze to nismo ranije pomenuli i to nije prvi put da neko krade alat kolica i kante skljanja sa staze. Jedna cela krivina je unistena, a dve nedelje minimum je potrebno da se napravi jedna krivina. Mostić koji je jedan od najlepših delova staze je bukvalno izvaljen, vidi se da je neko iz besa i nasilno sve to uradio – kaže Luka Mirković, užički gimnazijalac. On dodaje da mu je drug sa kojim je pravio stazu  Nikola rekao da kada je video šta se dogodilo da mu u tom trenutku nije bilo dobro  i da je bio u šoku.

– Ovo je vrlo tužno i jadno da nekomo ovako nešto može da padne na pamet, gde se deca sklanjaju sa ulice, ne znamo više broj dece koji su zbog nas i naše staze počeli da se bave konkretno ovim sportom i da prave staze sirom Srbije i čak i Crne Gore – dodaje ovaj mladić izražavajući nevericu kako je njihova “downhill” staza mogla nekome da smeta.

U nju su uložili puno ljubavi i rada, a neko je došao na dečju biciklističku stazu da ispolji bes što je i svojevrsno ispoljavanje osećanja nemoći i slabosti. Na štetu ne samo Luke i Nikole nego i svih nas.