Pocetna Društvo Voćari zadovoljni cenom i načinom isplate

Voćari zadovoljni cenom i načinom isplate

813
0
Podelite

Od kad je kompanija ITN postala vlasnik “Budimke”, posrnuli požeški gigant vraća staru slavu što se osetilo ove jeseni.

Nekada najveća fabrika za preradu voća i povrća u Zapadnoj Srbiji ovih dana otkupljuje jabuku, pa Požežani kao nekad ispred Budimke opet vide redove kamiona i traktorskih prikolica sa natovarenim tonama jabuka. Od voćara iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga dosad je otkupljeno više od 10.000 tona jabuka od kojih je već počela proizvodnja soka nekad popularnog “Jabukana” koji je svojevremeno osvojio domaće i strano tržište.

Voćari su zadovoljni cenom od 12 dinara i iskreno kažu – jabuke su godinama ostajale na grani i punile jaruge. Kažu i da im odgovara i način isplate. Za sve što nakupe i predaju tokom nedelje, već u ponedeljak dobiju novac do poslednjeg dinara.

Direktor proizvodnje Milan Kotarac i projekat menadžer Aleksandar Stanišić tvrde da linija proizvodnje nekad popularnog “jabukana” radi punim kapacitetom. Pored tržišta Srbije opet će se pojaviti i na inostranom tržištu. Uporedo sa otkupom i preradom jabuka užurbano se radi na automatizaciji ostalih tehnoških linija. Plan je da se proširi asortiman za još preko 50 Budimkinih proizvoda.