Pocetna Društvo Tri kazne od 150.000 dinara

Tri kazne od 150.000 dinara

2370
0
Podelite

Komunalna policija grada Užica izrekla je za protekla dva dana 8 mandatnih kazni na licu mesta za nenošenje maski i tri kazne od 150.000 dinara u objektima zbog izostanka primene mera prevencije koronavirusa. Za dva dana komunalna inspekcija u saradnji sa dugim inspekcijama prekontrolisala je 80 objekata u Užicu.

Iz preventivnih razloga u Užicu su zatvorena  dva ugostiteljska objekta zbog prevelikog broja ljudi posle čega sledi dalji postupak, navode komunalni inspektori.

Pored ugostiteljskih i drugih objekata komunalna policija kontrolisala je i gradski prevoz u kome je izrečena jedna mandatna kazna za nenošenje maske što govori da se veliki broj putnika pridržava epidemijskih mera.

U cilju prevencije prošle sedmice komunalna inspekcija Grada Užica obavila je zajedno sa drugim inspekcijama 125 pregleda i utvrdila 38 nepravilnosti uglavnom za nenošenje maski.

Pored komunalne u kontroli primene mera po novom Zakonu o zaštiti zdravlja stanovništva koji predviđa izricanje sankcija za nepridržavanje mera učestvuju inspekcija rada, tržišna, turistička, poreska i sanitarna inspekcija.