Pocetna Hronika Zindović i Mekić u pritvoru, ostali pušteni

Zindović i Mekić u pritvoru, ostali pušteni

948
0
Podelite

Od 28 uhapšenih prošle sedmice, osumnjičenih za korupciju u opštinama Prijepolje, Arilje i gradu Novom Pazaru,njih 18 već je priznalo krivicu.

Oni su i zaključili sporazume sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije.

Osumnjičeni, koji nisu priznali krivicu, mahom će se braniti sa slobode, dok je pritvor određen za bivšeg predsednika opštine Prijepolje D.Z. i člana Komisije za dodelu budžetskih sredstava u sportu M. M. iz Prijepolja.

D.Z. se tereti za krivična dela zloupotrebu službenog položaja i trgovina uticajem, a M. M. samo za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, navodi se u informaciji kraljevačkog tužilaštva dostavljenoj Tanjugu.

Što se tiče ostalih uhapšenih, u tužilaštvu ukazuju da je nakon ispitivanja svedoka i saslušanja osumnjičenih, njima ukinuto zadržavanje, imajući u vidu da više nisu postojali zakonski osnovi za pritvor.

Tužilaštvo nije navelo kazne na koje su pristali okrivljeni koji su priznali krivicu, ali u svakom slučaju sporazume koje su zaključili sa tužilaštvom treba da potvrdi sud i izrekne im presude.

Pod istragom ovog tužilaštva ostaje direktorka Predškolske ustanove „Miša Cvijović” I.K. zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i ona će se braniti sa slobode.

Svi članovi Komisije za dodelu budžetskih sredstava u sportu iz Prijepolja B. N, B. D, D. C, M. N. i N. B, zaključili su sporazum o priznanju krivičnog dela nesavestan rad u službi sa tužilaštvom u Kraljevu.

Protiv N.S. iz Prijepolja, takođe člana pomenute Komisije i direktora Turističke organizacije podneta je krivična prijava (nije hapšen) zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a njegovo saslušanje biće naknadno zakazano, navodi tužilaštvo.