Pocetna Čajetina Budućim volonterima – Iz ugla volontera

Budućim volonterima – Iz ugla volontera

817
0
Podelite

Prvo predavanje za učenike srednjih škola, pod nazivom “Lični razvoj i neformalno učenje kroz međunarodne volonterske kampove”, biće održano danas u u 11 časova u Tehničkoj školi “Radoje Ljubičić”, a u 16 časova i 5 minuta u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Čajetini. Sutra, u petak, 20.novembra, predavanje će biti održano on line predavanje za Tehničku školu, a Medicinskoj i Umetničkoj školi biće poslate prezentacije koje će objaviti na svojim sajtovima.

Kroz akciju Iz ugla volontera informisaćemo učenike srednjih stručnih škola u Užicu i Čajetini o značaju i dobrobitima volontiranja pričajući sopstvena iskustva, navode organizatori predavanja.

Održaćemo ukupno pet predavanja kojima želimo da podstaknemo učenike da se uključe u volonterske kampove i akcije i tako doprinesu kako svom ličnom i profesionalnom tako i društvenom razvoju. Nakon radionice učenici će znati gde i kako da se prijave ukoliko žele da volontiraju kao i kome da sami predlože svoje ideje i možda ih sprovedu u delo. Akcija je namenjena srednjoškolcima koji će već sledeće godine moći da se prijave na kamp.

Mi smo neformalna grupa Zajedno za aktivne mlade, a ideju da izvedemo prvu akciju dobili smo tokom volonterske akcije na Đerdapu.

Ovim putem bismo želeli da pozovemo i sredonjoškolce koji zbog ograničenog broja učesnika nisu mogli da učestvuju da posete stranicu mis.org.rs i zaprate naš instagram profil gde ćemo izbaciti sve što se tiče akcije @zajednozaaktivnemlade.

#ŠtaNamTeško volontersku akciju “Iz ugla volontera“ organizuje grupa “,Zajedno za aktivne mlade“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, EmPower-om i Pokretpm gorana Vojvodine. Ova akcija je finansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.